Σπιτική ρόζ λεμονάδα
Τον τελευταίο καιρό μου είχε κολλήσει να φτιάξω σπιτική ροζ λεμονάδα. Άρχισα μανιωδώς να ψάχνω στο ιντερνετ μια εύκολη και γρήγορη συνταγή και με μονάδα μέτρησης την κούπα. Ναι ναι, ήθελα όλα τα υλικά να τα μετρήσω με κούπες. Βρήκα 3 συνταγές και σε όλες μου άρεσε από κάτι. Αφού το επεξεργάστηκα κανά 2ήμερο αποφάσισα να ενώσω υλικά από τις συνταγές και κατέληξα να φτιάξω και να δοκιμάσω την παρακάτω..
Για 4 ποτήρια λεμονάδα:
-1 κούπα ζάχαρη
-1 κούπα λεμόνι (σουρωμένο)
-1 κούπα νερό
-2 κουτάκια σόδα
-1 κούπα χυμό ρόδι/ cranberry
-πάγο, φέτες λεμόνι και φύλλα δυόσμου για το σερβίρισμα
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφού κρυώσει το σιρόπι μας το μεταφέρουμε σε μια κανάτα και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού , τον χυμό ρόδι και το βάζουμε στο ψυγείο. Πριν σερβίρουμε προσθέτουμε παγωμένη την σόδα και συμπληρώνουμε όση ακόμα θέλουμε σύμφωνα με τις γευστικές μας προτιμήσεις. Προσθέτουμε πάγο, φέτες λεμόνι και φύλλα δυόσμου για το σερβίρισμα!
Αν θέλετε τη λενομάδα πιο ξινή προσθέστε μισή κούπα λεμόνι. Αν τη θέλετε πιο γλυκιά προσθέστε λίγο χυμό ρόδι ακόμα και μπορείτε να αντικαταστήσετε τη σόδα με sprite! Για περισσότερες μερίδες απλά διπλασιάστε τις ποσότητες.
Θα περιμένω τις εντυπώσεις σας και τις δικές παραλλαγές στη συνταγή!
Καλή απόλαυση!