Τα παγωτά μας ξέβαψαν

Τα παγωτά μας ξέβαψαν

Φανταστική τεχνική η σημερινή για να χρωματίζουμε τις κατασκευές και τις χειροτεχνίες μας. Τα παγωτά μας ξέβαψαν και για να γίνουν και τα δικά σας έτσι θα χρειαστείτε:

-λευκό χαρτόνι

-ξυλάκια χειροτεχνίας

-γκοφρέ χαρτί

-μπουκαλάκι σπρέι

-κόλλα και ψαλίδι

καλοκαιρινές δραστηριότητες

Βίντεο θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης

Στο λευκό χαρτόνι σχεδιάζουμε τα παγωτά μας και στη συνέχεια τα κόβουμε. Υπολογίζουμε ότι για κάθε ξυλάκι παγωτό θα χρησιμοποιήσουμε χαρτόνι και για τις δυο πλευρές οπότε κόβουμε σε ζευγάρια.

Στη συνέχεια παίρνουμε τα γκορφέ χαρτιά, τα κόβουμε σε μικρές λωρίδες ή τετραγωνάκια. Ύστερα το μπουκαλάκι με σπρέι, το γεμίζουμε νερό και ψεκάζουμε καλά τα κομμάτια που έχουμε κόψει. Τώρα βάζουμε τα κομμάτια γκοφρέ χαρτί επάνω στα βρεγμένα παγωτά μας. Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια και προσθέτουμε και άλλη στρώση με κομμάτια ώστε να βγουν καλύτερα τα χρώματα μας. Ξανά ψεκάζουμε από πάνω και αφήνουμε να περάσουν μερικά λεπτά. Τώρα προσεχτικά αφαιρούμε τα χαρτάκια από τα παγωτά μας και τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.

Στη συνέχεια μπορούμε να ζωγραφίσουμε επάνω ό,τι μας αρέσει ή να κολλήσουμε υλικά χειροτεχνίας ( κουμπιά, πομ πομ, χάντρες) ακόμα και χρωματιστό ρύζι στην κορυφή. Με θερμόκολλα κατά προτίμηση, κολλάμε το ξυλάκι χειροτεχνίας στο πίσω μέρος του παγωτού μας και έπειτα κολλάμε από πίσω και το δεύτερο μας κομμάτι. Το μόνο που έχουνε να κάνουμε τώρα είναι να στήσουμε ένα παγωτατζίδικο.

Tip: Αν έχουμε παιδάκια δημοτικού είναι ευκαιρία να εισάγουμε και μαθηματικές έννοιες στο παιχνίδι (προσθέσεις, αφαιρέσεις)

Καλες δημιουργίες!

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδαςblog

pinterest & instagram & youtube

Προβληθείτε μέσα από τη σελίδα μας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *