Πασχαλινό αυγό γεμάτο χρωματιστά αποτυπώματα

Πασχαλινό αυγό γεμάτο χρωματιστά αποτυπώματα

Πάμε να λερωθούμε και να φτιάξουμε ένα μεγαλούτσικο πασχαλινό αυγό γεμάτο χρωματιστά αποτυπώματα με εργαλείο τα δάχτυλά μας και τέμπερες ή δαχτυλομπογιές!

Βίντεο θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης

πασχαλινές δραστηριότητες

Εδώ θα σας περιγράψω τη μέθοδο που χρησιμοποιήσαμε εμείς και φυσικά παραλλαγές. Για να οριοθετήσω την περιοχή του αυγού που θα χρωματίσουμε χρησιμοποίησα ένα diy στένσιλ από χαρτόκουτο σε σχήμα αυγού. Το έβαλα πάνω σε λευκό χαρτόνι και ξεκινήσαμε να το γεμίζουμε χρωματιστά δακτυλικά αποτυπώματα με τις περλέ τέμπερες της Giotto. Προτιμούμε τις περισσότερες φορές άσπρο χαρτόνι ώστε τα χρώματα να δείχνουν πολύ καλύτερα.

Μπορούμε να ακολουθήσουμε μια τυχαία σειρά που θα τοποθετήσουμε τα χρώματα στο αυγό μας ή να ακολουθήσουμε κάποιο μοτίβο. Με κίτρινο, γαλάζιο και ρόζ ανά δυο σειρές βάψαμε το εμείς το δικό μας. Αφού απομακρύνουμε το στένσιλ, με ένα μαρκαδόρο ή ξυλομπογιά κάνουμε το περίγραμμα του αυγού μας, κολλάμε αν θέλουμε κάποιο έξτρα στοιχείο, κάποια κουμπάκια ίσως ή και χάντρες και φιογκάκι στην κορυφή.

Η χειροτεχνία μας είναι έτοιμη να τη χαρίσουμε μαζί με τα πασχαλινά μας δώρα!

Tip: Αν το στένσιλ σας φαίνεται μπελάς σχεδιάστε απλά το αυγό σας και προχωρήστε στα επόμενα βήματα. Επίσης μπορείτε να κόψετε το αυγό σας, να προσθέσετε σπάγκο/κορδέλα και να το κρεμάσετε!

Καλες δημιουργίες!

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδαςblog

pinterest & instagram & youtube

Προβληθείτε μέσα από τη σελίδα μας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *