Φτιάχνουμε λουλούδια μόνο με τα δάχτυλά μας

Φτιάχνουμε λουλούδια μόνο με τα δάχτυλά μας

Αν έχετε διάθεση να λερωθείτε έλατε να φτιάξουμε λουλούδια μονο με τα δάχτυλά μας. Τα παιδιά δείχνουν ενθουσιασμό για δραστηριότητες που λερώνουν και σίγουρα θα το ευχαριστηθούν. Η χειροτεχνία μας έχει γίνει αποκλειστικά με προϊόντα Giotto από τη συλλογή pastel. Εσείς φυσικά θα χρησιμοποιήσετε ότι υλικά έχετε στο σπίτι.

Θα χρειαστούμε:

-τέμπερες

-λευκό χαρτόνι

-πινέλο

-μαρκαδόρους

Ακολουθεί βίντεο στο τέλος της ανάρτησης

ανοιξιάτικες δραστηριότητες

Επιλέγουμε φωτεινά χρώματα για τα λουλούδια μας και βάζουμε αρκετή ποσότητα από τέμπρες σε καπάκια ή σε κάποια παλέτα αν υπάρχει. Εμείς χρησιμοποιήσαμε τις Giotto Pearl Paints τέμπερες που έχουν περλέ χρώμα και δίνουν λάμψη στις δημιουργίες μας.

Βάφουμε το δάχτυλό μας με χρώμα, το ακουμπάμε στο χαρτόνι μας και το σέρνουμε ελάχιστα προς τα εξώ, με κυκλική φορά δημιουργώντας έτσι το πρώτο μας λουλούδι. Συνεχίζουμε ώσπου να γεμίσουμε όλο το χαρτί μας και αφήνουμε λίγο να στεγνώσει.

Με ένα λεπτό πινέλο και πράσινο χρώμα ζωγραφίζουμε τον μίσκο και τα φύλλα από τα λουλούδια μας. Φυσικά μπορούμε να συνεχίσουμε τη ζωγραφική και με τα δάχτυλά μας ή και με κάποιο μαρκαδόρο. Εμείς χρησιμοποιήσαμε τους μαρκαδόρους Turdo Soft Brush Pastel που έχουν εύκαμπτη μύτη πινέλου για να ολοκληρώσουμε την χειροτεχνία μας.

Tip: Αν δεν έχουμε τέμπερες αλλά νερομπογιές βρέχουμε τα δάχτυλά μας και τα περιστρέφουμε στα χρώματα που θέλουμε και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία. Ελπίζω να δοκιμάσετε αυτή τη χειροτεχνία με τα τα παιδιά σας και να την απολαύσετε όσο και εμείς!

Καλές δημιουργίες!

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδαςblog

pinterest & instagram & youtube

Προβληθείτε μέσα από τη σελίδα μας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *