Η κορνίζα και τα χρώματα

Η κορνίζα και τα χρώματα

Θα χρειαστούμε:

– χαρτόκουτο

– πομ πομ

– πολύ μικρά ξυλάκια χειροτεχνίας

– κόλλα σιλικόνης

δραστηριότητες με χρώματα

Θα ξεκινήσουμε από τη μίνι diy κορνίζα μας. Με τα ξυλάκια χειροτεχνίας φτιάχνουμε ένα τετράγωνο και κολλάμε τις άκρες μεταξύ τους. Στη συνέχεια φτιάχνουμε και ένα δεύτερο τετράγωνο το οποίο κολλάμε επάνω στο πρώτο.

Με βάση το τετράγωνο αυτό θα στήσουμε το ταμπλό του παιχνιδιού μας. Το τοποθετούμε σε ένα κομμάτι χαρτόκουτο και με ένα μαρκαδόρο σημαδεύουμε τις εσωτερικές γωνίες ώστε να ορίσουμε τα σημεία που θα κολλήσουμε τα πομ πομ/ χάντρες μας αλλά και τις αποστάσεις που θα έχουν μεταξύ τους. Θα πρέπει όλες οι τετράδες μας να χωράνε μέσα σε αυτή την κορνίζα.

Στη συνέχεια κολλάμε τα πομ πομ μας. Πριν προχωρήσουμε θα πρέπει να ορίσουμε ποια θα είναι η σωστή πλευρά για το ταμπλό μας για να φτιάξουμε τους συνδυασμούς των χρωμάτων μας καθώς αν το γυρίσουμε προς άλλη κατεύθυνση οι συνδυασμοί αυτοί θα αλλάξουν και θα είναι αδύνατον για το παιδί να εντοπίσει τα μοτίβα. Με μια λέξη στην επάνω πλευρά ή με βελάκια θα ορίσουμε την σωστή πλευρά του πίνακά μας και το ίδιο θα κάνουνε και με τα καρτελάκια μας.

Με μαρκαδόρους και με βάση την διάταξη χρωμάτων που έχει ο πίνακας μας φτιάχνουμε μοτίβα με 4 χρώματα από χαρτόκουτο ή κάποιο λευκό φύλλο α4. Το παιδί παρατηρεί τα χρώματα στα καρτελάκια του και με την κορνίζα του εξερευνεί τον πίνακα και την τοποθετεί στη σωστή θέση κάθε φορά. Τα πομ πομ που θα βρίσκονται μέσα στην κορνίζα του θα πρέπει να έχουν ίδια χρώματα και να βρίσκονται στις ίδιες θέσεις όπως στα καρτελάκια του.

Καλή διασκέδαση!

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδαςblog

pinterest & instagram & youtube

Προβληθείτε μέσα από τη σελίδα μας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *