Γιρλάντα με αστέρια από χαρτόκουτο

Γιρλάντα με αστέρια από χαρτόκουτο

Για την γιρλάντα με αστέρια θα χρειαστούμε:

-χαρτόκουτο/ χαρτόνι

-χρυσή/ ασημένια τέμπερα

-χρυσόσκονες

-σπάγγο

-κόλλα σιλικόνης

Σχεδιάζουμε τα αστέρια μας σε ένα κομμάτι χαρτόκουτο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο πατρόν από το internet ή κουπάτ ώστε να δημιουργήσουμε με ακρίβεια το σχέδιο. Για κάθε αστέρι θα χρειαστούμε δυο κομμάτια οπότε υπολογίζουμε πόσα ζευγάρια θα δημιουργήσουμε και το πόσο μακριά θα είναι η γιρλάντα μας.

Στη συνέχεια κόβουμε όλα μας τα κομμάτια και στο κάθε ένα από αυτά δημιουργούμε μια εγκοπή στο κάτω μέρος μέχρι τη μέση περίπου του κάθε αστεριού ώστε να μπορέσουμε να βάλουμε το ένα μέσα στο άλλο για να έχουν αυτό το τρισδιάστατο σχήμα.

Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες

Χριστουγεννιάτικα βιβλία

Γιρλάντα με αστέρια από χαρτόκουτο 1

Έπειτα βάφουμε τα αστέρια μας με χρυσή / ασημένια τέμπερα, μπορούμε να πασπαλίσουμε χρυσόσκονη σε κάποια άλλα ή να χρησιμοποιήσουμε κάποιο στυλό με μεταλλικό χρώμα ή και με χρυσόσκονη για να δώσουμε λάμψη περιμετρικά στο κάθε κομμάτι μας. Αφού στεγνώσουν περνάμε το ένα κομμάτι μέσα στο άλλο για να δημιουργήσουμε τα αστέρια μας.

Πάμε για το τελικό στάδιο τώρα. Αν θέλουμε ανοίγουμε κάποια τρυπούλα στα αστέρια μας στην κορυφή και τα περνάμε σε κάποια κορδέλα ή σπάγγο. Δημιουργούμε και κόμπους ανάμεσα στα αστέρια μας ώστε να μην μετακινούνται. Εναλλακτικά με κόλλα σιλικόνης κολλάμε απλά τον σπάγγο στην κορυφή του κάθε αστεριού μας και η γιρλάντα μας είναι έτοιμη!

Ακολουθεί βίντεο για να δείτε την διαδικασία.

Καλές δημιουργίες!

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδαςblog

pinterest & instagram & youtube

Προβληθείτε μέσα από τη σελίδα μας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *