Στη γειτονιά των Χριστουγέννων

Στη γειτονιά των Χριστουγέννων

Εκδόσεις Ψυχογιός

Ηλικία 5 ετών

Στη γειτονιά των Χριστουγέννων, την πιο χαρούμενη και γιορτινά στολισμένη γειτονιά, μένουν οικογένειες από διάφορες χώρες του κόσμου. Οικογένειες μικρές και μεγάλες, οικογένειες από τη βόρεια Ευρώπη, την Ισλανδία,την Αγγλία,τις ΗΠΑ,τις χώρες της Μεσογείου αλλά και από το Μεξικό.

Όλες έχουν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα έθιμα και τις παραδόσεις τους. Οι Γερμανοί φτιάχνουν τα στεφάνια των Χριστουγέννων με κεριά και αγοράζουν λιχουδιές από τη χριστουγεννιάτικη αγορά, οι Άγγλοι φτιάχνουν πουτίγκες, οι Έλληνες κουραμπιέδες και μελομακάρονα,οι Δανοί πουτίγκες από ρύζι. Τα παιδιά από τη βόρεια Ευρώπη περιμένουν τα δώρα τους από τον Άγιο Νικόλαο την παραμονή της γιορτής του, στις 5 Δεκεμβρίου, στα παιδιά από τις ΗΠΑ και τις σκανδιναβικές χώρες τα δώρα τα φέρνει ο Σάντα Κλάους την παραμονή των Χριστουγέννων και στην Ελλάδα ο Αϊ-Βασίλης την Πρωτοχρονιά.

Χριστουγεννιάτικα βιβλία

Οι Αμερικανοί λένε χριστουγενιάτικα τραγούδια στους δρόμους, ενώ στην Ελλάδα κάλαντα την παραμονή των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων. Υπάρχουν και ένα σωρό άλλα έθιμα και συνήθειες που σχετίζονται με τη μεγάλη αυτή γιορτή των χριστιανών.

Στη γειτονιά των Χριστουγέννων 2

Το σημαντικό όμως είναι πως τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή της αγάπης και της ειρήνης, που ενώνει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και γεμίζει τις πόλεις, τα χωριά , τις γειτονιές με χαρούμενα τραγούδια, χρώματα και μυρωδιές, αλλά και τις καρδιές με ζεστασιά και ελπίδα. (Το βιβλίο έχει ένα πολύ κατατοπιστικό παράρτημα για τα έθιμα και την προέλευσή τους,που μπορεί να βοηθήσει στην κατανόησή τους.)

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδαςblog

pinterest & instagram & youtube

Προβληθείτε μέσα από τη σελίδα μας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *