καπέλο μάγισσας - παζλ με μαγνήτες

Καπέλο μάγισσας – Παζλ με μαγνήτες

Για να παίξουμε αυτο το παιχνίδι με το καπέλο μάγισσας – παζλ με μαγνήτες θα χρειαστούμε μαγνητικά πλακίδια. Αν δεν έχουμε θα σας δώσω εναλλακτική πιο κάτω.

Πάνω σε ένα κομμάτι χαρτόκουτο / χαρτόνι φτιάχνουμε με τους μαγνήτες ένα καπέλο μάγισσας. Με ένα μαρκαδόρο σχεδιάζουμε το περίγραμμα του και στη συνέχεια με ένα μολύβι αποτυπώνουμε τα περίγραμματα από όλα τα μαγνητικά πλακίδια. Στη συνέχεια τα αφαιρούμε και κόβουμε περιμετρικά το καπέλο μας.

Τα παιδιά πειραματίζονται με σχέδια και μεγέθη και προσπαθούν να ταιριάξουν τους σωστούς μαγνήτες στις αντίστοιχες περιοχές που έχουμε σχεδιάσει. Αν θέλουμε να αυξήσουμε τη δυσκολία του παιχνιδιού σβήνουμε όλες τις γραμμές και αφήνουμε τα παιδιά να βρουν την άκρη και να συναρμολογήσουν το παζλ.

καπέλο μάγισσας - παζλ με μαγνήτες1

Αν δεν έχουμε μαγνήτες χρησιμοποιούμε μόνο χαρτόκουτο ή χαρτόνι. Σχεδιάζουμε και κόβουμε 2 ίδια καπέλα. Το ένα γίνεται η βάση για το παιχνίδι μας και το άλλο το κόβουμε σε γεωμετρικά σχήματα που αν θέλουμε τα χρωματίζουμε κιολας. Αν στα παιδιά μας αρέσει αυτό το παιχνίδι το μετατρέπουμε σε εκπαιδευτικό και κάνουνε ταύτιση αριθμών, αντιστοίχηση κεφαλάιων-πεζών καθώς επίσης και μαθηματικές πράξεις.

Καλή διασκέδαση!

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδαςblog

pinterest & instagram & youtube

Προβληθείτε μέσα από τη σελίδα μας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *