Ο φούρναρης πλάι στη θάλασσα

Ο φούρναρης πλάι στη θάλασσα

Εκδόσεις Μάρτης

Από 4 ετών

Σε ένα χωριό πέρα από τους λόφους, εκεί όπου η στεριά συναντά τη θάλασσα βρίσκεται ένα χωριό. Οι ψαράδες, οι ναυπηγοί, οι σιδεράδες, οι καλαθοπλέκτες, οι κρεοπώλες, οι φουρνάρηδες ακόμη και τα χαριτωμένα καφέ και τα μαγαζάκια που πουλάνε ό,τι μπορεί να χρειαστεί κανείς, όλοι δουλεύουν σκληρά πλάι στη θάλασσα. Μόνο όταν ο ήλιος χάνεται πίσω από τον βράχο το χωριό εκτός από τους ψαράδες αρχίζει να ησυχάζει.

Ένα μικρό αγόρι στην ησυχία του δωματίου του σκέφτεται όλους αυτούς που δουλεύουν στο κρύο και στη βροχή και ονειρεύεται όταν μεγαλώσει να γίνει ψαράς. Να ρίχνει δίχτυα, να πιάνει ψάρια, να αψηφά τα κύματα.

Αναρωτιέται όμως γιατί ο πατέρας του είναι ένας απλός φούρναρης. Εκείνος τον διαβεβαιώνει ότι αυτό ήθελε να κάνει. “Φαντάσου πως θα ήταν η ζωή αν δεν υπήρχε το ψωμί” του λέει. Χάρη στον φούρναρη όλοι έχουν κάτι να φάνε και να ζεσταθούν. Χωρίς τον φούρναρη κάνεις στο χωριό δεν θα μπορούσε να συνεχίσει αυτό που κάνει.

Μια νοσταλγική και ατμοσφαιρική ιστορία που μας θυμίζει ότι όλοι είναι σημαντικοί, όσο μικρός και αν φαντάζει ο ρόλος τους.

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδαςblog

pinterest & instagram & youtube

Προβληθείτε μέσα από τη σελίδα μας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *