Το σώμα μου είναι μόνο δικό μου

Το σώμα μου είναι μόνο δικό μου

Πως να μιλήσουμε στα παιδιά για τα προσωπικά όρια, τον σεβασμό και τη συναίνεση. Ένας οδηγός για γονείς και εκπαιδευτικούς.

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Ένα από τα πιο σημαντικά θέματα που πρέπει να συζητάμε με τα παιδιά είναι το θέμα των οριών και της συναίνεσης. Όταν συζητάμε για αυτά τα δύσκολα θέματα από νωρίς μαζί τους τότε μπορούν να καταλάβουν:

– ότι έχουν το δικαίωμα να πουν ποιος θα αγγίξει το σώμα τους και πως

-ότι έχουν την ευθύνη να σέβονται τα όρια των άλλων

-ότι μπορούν πάντα να μιλάνε μαζί μας ό,τι κι αν συμβεί, αν κάποιος τα κάνει να νιώσουν άβολα, ακόμα και είναι άτομο από το οικογενειακό περιβάλλον ή κάποιος γνωστός.

βιβλία για γονείς και εκπαιδευτικούς

Σε αυτό το βιβλίο θα βρούμε συνηθισμένες ερωτήσεις και προβληματισμούς και το πώς συζητάμε με τα παιδιά το θέμα αυτό καθώς και προτάσεις για το τι μπορούμε να κάνουμε αν νιώσουμε άβολα. Επίσης θα ανακαλύψουμε μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να θέσουν όρια χωρίς να νιώσουν ντροπή για το σώμα τους.

Ένας χρήσιμος οδηγός για να ξεκινήσουμε να μιλάμε ακόμα και με πολύ μικρά παιδιά, χρησιμοποιώντας λεξιλόγιο και παραδείγματα που μπορούν να καταλάβουν. Αν μάθουν πώς να βάζουν όρια για να προστατεύουν τον εαυτό τους καθώς και να αναγνωρίζουν τα όρια των άλλων, θα αναπτύξουν τη δική τους αυτοεκτίμηση και θα μείνουν ασφαλή σε κάθε περίσταση.

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδαςblog

pinterest & instagram & youtube

Προβληθείτε μέσα από τη σελίδα μας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *