Παιχνίδια ανάγνωσης με μαγνήτες

Στην ανάρτηση αυτή θα δούμε 3 παιχνίδια ανάγνωσης με μαγνήτες για να κάνουμε τη μάθηση παιχνίδι. Οι δραστηριότητες είναι ιδανικές για παιδιά που διανύουν την πρώτη δημοτικού.

Παιχνίδια ανάγνωσης με μαγνήτες 1

Φτιάχνουμε λέξεις

Σε κάθε μαγνητικό πλακίδιο γράφουμε από ένα γράμμα κεφάλαιο ή πεζό ώστε αν τα ενώσουμε θα σχηματίσουμε μικρές λέξεις. Φυσικά θα στηριχθούμε στις συλλαβές και τις λέξεις που ήδη έχει αρχίσει να μαθαίνει το παιδί. Δίνουμε στο παιδάκι μας λοιπόν τα γράμματα της κάθε λέξης ανακατεμένα και εκείνο προσπαθεί να τα βάλει σε σειρά και να μας διαβάσει κάθε φορά τη λέξη που έχει δημιουργήσει.

Παιχνίδια ανάγνωσης με μαγνήτες 2

Παιχνίδι ανάγνωσης και ταύτισης εικόνων

Στα πλακίδιά μας γράφουμε λέξεις οικείες στο παιδί ή λέξεις από κάρτες με φρούτα, ζώα ή ακόμα και από αντικείμενα που έχουνε στο σπίτι με σκοπό να ενισχύσουμε την διαδικασία της ανάγνωσης ταυτόχρονα με το σχολείο. Το παιδί διαβάζει τις λέξεις και τοποθετεί δίπλα στα πλακίδια του αντικείμενα ή κάρτες.

Παιχνίδια ανάγνωσης με μαγνήτες 3

Παιχνίδι με συλλαβές

Στα πλακίδια γράφουμε συλλαβές από διάφορες λέξεις. Το παιδί αναγνωρίζει τη λέξη, κατανοεί από πόσες συλλαβές αποτελείται και ενώνει τα σωστά πλακίδια ώστε να σχηματιστεί η σωστή λέξη.

δραστηριότητες με αριθμούς / γράμματα

Καλή διασκέδαση!

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδαςblog

pinterest & instagram & youtube

Προβληθείτε μέσα από τη σελίδα μας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *