Εκπαιδευτικά ντόνατς

Εκπαιδευτικά ντόνατς

Τα εκπαιδευτικά ντόνατς είναι λαχταριστά και θα κάνουν τη μάθηση πιο γλυκιά και δελεαστική!

Τα γλυκά μας είναι από χαρτόκουτο και το γλάσο από χαρτί α4 και το μόνο που θα χρειαστούμε είναι αυτοκόλλητες ετικέτες. Αν δεν έχουμε χρησιμοποιούμε απλά χαρτάκια που θα τα κόψουμε και τα παιδιά θα τα κολλήσουν επάνω στο γλάσο τους. Στο τέλος σας εχω εκτυπώσιμο αρχείο ώστε να χρησιμοποιήσετε τα δικά σας γλυκάκια με όποιο τρόπο θέλετε. Αν πλαστικοποιήσετε το υλικό σας θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε πολλές φορές. Σήμερα έχουνε προετοιμάσει 4 δραστηριότητες και πάμε να τις δούμε.

Ταύτιση αριθμών και γραμμάτων

Στην κατασκευή μας γράφουμε αριθμούς ή γράμματα και τα αντίστοιχα γράφουμε και στις ετικέτες μας. Το παιδί παρατηρεί και κολλάει τις ετικέτες του πάνω στα αντίστοιχα σύμβολα. Κάθε φόρα παρατρύνουμε το παιδί να ονοματίζει τα σύμβολα και βοηθάμε όπου χρειάζεται.

Μια παραλλαγή είναι να κάνει αντιστοίχιση κεφαλαίων και πεζών γραμμάτων. Αν ήδη γνωρίζει κάποια γράμματα η δραστηριότητα θα ενισχύσει τη μνήμη του, αχ όχι επιλέγουμε κάποια γράμματα και στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα σταδιακά.

Εκπαιδευτικά ντόνατς 1

Ανάγνωση και μαθηματικές πράξεις

Για τα παιδιά που ξεκινάνε το δημοτικό αυτή η δραστηριότητα μπορεί να γίνει παράλληλα με το σχολείο ώστε το παιδί να βοηθηθεί και να διασκεδάσει παράλληλα. Ενισχύουμε λοιπόν την ανάγνωση και ειδικά τις λέξεις που μας δυσκολεύουν γράφοντάς τες στα ντόνατς και στις ετικέτες. Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε για την ορθογραφία, τα παιδιά κολλάνε το γράμμα που λείπει και για τον συλλαβισμό.

Πάμε και στις μαθηματικές πράξεις, πρόσθεση και αφαίρεση που τα παιδιά κολλάνε το στίκερ με το σωστό αποτέλεσμα και φυσικά στο παιχνίδι μπορεί να μπει και ο πολλαπλασιασμός.

Donuts activities

δραστηριότητες με αριθμούς / γράμματα

Καλή διασκέδαση!

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδαςblog

pinterest & instagram & youtube

Προβληθείτε μέσα από τη σελίδα μας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *