μανιτάρια φύλλα δραστηριοτήτων

Μανιτάρια – φύλλα δραστηριοτήτων

Σε αυτή την ανάρτηση σας έχω διάφορα φύλλα δραστηριοτήτων με μανιτάρια. Φυσικά μπορούμε και εμείς να συμμετέχουμε ενεργά στα περισσότερα παιχνίδια. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά.

μανιτάρια φύλλα δραστηριοτήτων 1

Βρες και κάλυψε

Σκοπός του παιχνιδιού είναι τα παιδιά να μάθουν να αναγνωρίζουν για αρχή τους πρώτους έξι αριθμούς. Εκτυπώνουμε τις καρτέλες μας ώστε όλοι να έχουμε από μια. Καθένας με τη σειρά του ρίχνει το ζάρι και καλύπτει με ένα κουμπάκι/πομ πομ τον αντίστοιχο αριθμό στην καρτέλα του. Όποιος καλύψει πρώτος όλους τους αριθμούς του κερδίζει.

Τώρα τι γίνεται με το ζάρι. Το κλασικό ζάρι που φέρει κουκίδες θα δυσκολέψει πολύ τα παιδιά καθώς εισάγουμε και ποσότητες ταυτόχρονα με τους αριθμούς. Παίρνουμε λοιπόν αυτό το ζάρι ή βρίσκουμε στην αγορά ένα μεγαλύτερο και κολλάμε σε κάθε πλευρά του στρογγυλές ετικέτεςστις οποίες έχουμε γράψει τους αριθμούς μας. Αυτό έχουμε κάνει και εμείς και είναι πολύ βολικό καθώς το ίδιο ζάρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για γράμματα αλλά και σχήματα!

mushrooms roll & cover

Παιχνίδι μνήμης

Το παιχνίδι μνήμης αποτελείται από δυο σελίδες με καρτελάκια σε ζευγάρια. Κόβουμε τα καρτελάκια, τα πλαστικοποιούμε αν θέλουμε και έπειτα τα κολλάμε πάνω σε κάποιο χαρτόνι, αφρώδες υλικό ή φύλλα φελλού για να πιάνονται πιο εύκολά. Τοποθετούμε ανακατεμένα και αναποδογυρισμένα κάποια από τα καρτελάκια μας ή και όλα. Καθένας με τη σειρά του σηκώνει 2 τυχαία καρτελάκια. Αν είναι όμοια τα κρατάει κοντά του και ξαναπαίζει, αν όχι επιστρέφει τα καρτελάκια του στις ίδιες θέσεις και παίζει ο επόμενος παίκτης. Αυτός που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα ζευγάρια είναι και ο νικητής!

mushrooms memory game

μανιτάρια φύλλα δραστηριοτήτων 2

Ντόμινο

Εκτυπώνουμε το αρχείο μας, το κόβουμε, κολλάμε τα καρτελάκια μας σε κάποιο χαρτόνι και τα ξανακόβουμε ώστε να πιάνονται πιο εύκολα. Σκοπός του παιχνιδιού είναι το παιδί να δημιουργήσει μια διαδρομή από καρτελάκια των οποίων οι πλευρές που εφάπτονται να έχουν ίδια σύμβολα. Σίγουρα θα πειραματιστεί έως ότου χρησιμοποιήσει όλο το υλικό του.

mushrooms domino

μανιτάρια φύλλα δραστηριοτήτων 3

Ζωγραφίζουμε κουκίδες

Σε αυτά τα μανιταράκια ζωγραφίζουμε λευκές κουκίδες σύμφωνα με τον αριθμό που αναγράφεται στο σώμα τους. Με τη βοήθεια μιας μπατονέτας και λευκής τέμπερας φτιάχνουμε τις μικρές κουκίδες μας ή αλλιώς μπορούμε να κολλήσουμε λευκά πομ πομ ή κουμπάκια στις αντίστοιχες ποσότητες

mushrooms draw & count

μανιτάρια φύλλα δραστηριοτήτων 4

Καρτελάκια μέτρησης

Το αρχείο περιλαμβάνει 10 καρτελάκια με αριθμούς και ποσότητες και θα χρειαστεί να τα πλαστικοποιήσουμε ή έστω να τα κολλήσουμε σε κάποιο χαρτόνι για να μπορέσουμε να τα χρησιμοποιήσουμε.

Ο πρώτος τρόπος είναι να δώσουμε στο παιδί τα καρτελάκια και τα μανταλάκια.
Εκείνο με τη σειρά του θα πρέπει να μετρήσει τις εικόνες και να βάλει
ένα μανταλάκια στο κουτάκι με τον σωστό αριθμό.

Ο δεύτερος τρόπος δεν απαιτεί να κοπούν τα καρτελάκια αλλά δεν περιλαμβάνει μανταλάκια. Δίνουμε λοιπόν το αρχείο στο παιδί και ένα δοχείο με υλικά όπως κυβάκια, κουμπάκια, πομ πομ κ.τ.λ. Εκείνο μετράει τις εικόνες και καλύπτει τον σωστό αριθμό με κάποιο από τα υλικά του.

mushrooms clip cards

Παιχνίδι με συλλάβες

Εδώ θα βρούμε 3 μεγάλα μανιτάρια που το καθένα φιλοξενεί από έξι εικόνες. Οι εικόνες αυτές αντιστοιχούν σε λέξεις και σύμφωνα με το πόσες συλλαβές έχει η κάθε μία θα τις τοποθετήσουμε/ κολλήσουμε στα σωστά μανιτάρια.

mushrooms συλλαβές

Το παρόν αρχείο δημιουργήθηκε από το Δημιουργικό παιχνίδι/creative play και

είναι για προσωπική σας χρήση. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και η

αναπαραγωγή ολόκληρου ή μέρους του αρχείου.

Σας ευχαριστώ!

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδαςblog

pinterest & instagram & youtube

Προβληθείτε μέσα από τη σελίδα μας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *