Σκατζόχοιρος με χρωματιστά χάρτινα αγκάθια

Σκατζόχοιρος με χρωματιστά χάρτινα αγκάθια

Ο σκατζόχοιρος με χρωματιστά χάρτινα αγκάθια είναι μια εύκολη κατασκευή για να γίνει εξολοκλήρου από τα μικρά χεράκια. Εκτυπώσιμο αρχείο με σκατζοχοιράκια θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης.

Θα χρειαστούμε μόνο:

– χρωματιστά χαρτόνια

– κόλλα

– ψαλίδι

Εκτυπώνουμε το σκατζοχοιράκι που μας αρέσει και φτιάχνουμε το περίγραμμα του σε ένα χαρτόνι και το κόβουμε. Αν θέλουμε κολλάμε απευθείας το ζωάκι μας σε χαρτόνι και το κόβουμε στη συνέχεια.

Συγκεντρώνουμε τα χρωματιστά χαρτόνια της επιλογής και τα κόβουμε σε μικρές και λεπτές λωρίδες (λίγο μικρότερα από τα δάχτυλά μας). Έπειτα τα διπλώνουμε στη μέση χωρίς να τα τσακίσουμε και κολλάμε τις δύο άκρες του με κόλλα ή με συρραπτικό.

Αρχίζουμε να κολλάμε όλα αυτά τα πολύχρωμα αγκαθάκια στο σώμα του σκατζόχοιρου ξεκινώντας από το σημείο που ενώνεται το κεφάλι του με το υπόλοιπο σώμα. Τοποθετώντας το ένα κάτω από το άλλο και προς τα πίσω θα καλύψουμε όλη την κατασκευή μας( βλ. βίντεο). Αν θέλουμε στο τέλος μπορούμε να κολλήσουμε ένα ξυλάκι χειροτεχνίας στην πίσω πλευρά ώστε να κρατάμε το μικροσκοπικό μας ζωάκι.

φθινοπωρινές δραστηριότητες

Σκατζοχοιράκια σχέδιο

Καλές δημιουργίες!

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδαςblog

pinterest & instagram & youtube

Προβληθείτε μέσα από τη σελίδα μας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *