Σταφύλι - δραστηριότητες με ζωγραφική, αριθμούς και προσθέσεις

Σταφύλι – δραστηριότητες με ζωγραφική, αριθμούς και προσθέσεις

Η αλήθεια είναι ότι δεν ήξερα αν πρέπει να χωρίσω τις δραστηριότητες με το σταφύλι ανά ηλικία. Για την ώρα τις συγκέντρωσα όλες εδώ και πάμε να τις δούμε.

Σταφύλι: ζωγραφική με σταγονόμετρα

Diy κατασκευή από χαρτόκουτο και ρολά χαρτιού. Σε μια βάση από χαρτόκουτο κολλήσαμε ρολά χαρτιού τα οποία κόψαμε σε τέσσερα ίσα μέρη. Με μαρκαδόρους ξεπατικώσαμε το σχέδιο από τα φύλλα του και τα ζωγραφίσαμε. Μέσα στα ρολάκια βάλαμε βαμβάκι και σε βαζάκια αραιώνουμε τα χρώματά μας. Το παιδί με σταγονόμετρα, σύριγγες και κουτάλια χρωματίζει το σταφύλι του με όποια χρώματα του αρέσουν!

φθινοπωρινές δραστηριότητες

Σταφύλι: αριθμοί – ποσότητες και μαθηματικές πράξεις

Το σταφύλι μας για την συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι φτιαγμένο με καπάκια που τα έχουμε κολλήσει σε ένα κομμάτι χαρτόκουτο. Θα χρειαστούμε ένα ζάρι με αριθμούς και πομ πομ. Το παιδί ρίχνει το ζάρι του και σύμφωνα με τον αριθμό που θα του δείχνει κάθε φορά γεμίζει με τις αντίστοιχες ποσότητες τα καπάκια από την κατασκευή του.

Σταφύλι - δραστηριότητες με ζωγραφική, αριθμούς και προσθέσεις 1

Για τα παιδάκια που βρίσκονται στο δημοτικό η ίδια αυτή κατασκευή θα τα βοηθήσει να εξασκηθούν στις προσθέσεις αλλά και στις αφαιρέσεις. Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι δύο ζάρια και η κατασκευή που περιγράψαμε πιο πάνω. Το παιδί ρίχνει τα ζάρια και προσθέτει ή αφαιρεί τους αριθμούς τους κάθε φορά. Με το αποτέλεσμα των πράξεων γεμίζει τα αντίστοιχα καπάκια στο σταφύλι του.

δραστηριότητες με αριθμούς / γράμματα

Καλή διασκέδαση!

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδαςblog

pinterest & instagram & youtube

Προβληθείτε μέσα από τη σελίδα μας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *