Δένουμε τα χρώματα 1

Δένουμε τα χρώματα

Για το παιχνίδιδένουμε τα χρώματα” θα χρειαστούμε:

– ένα κομμάτι χαρτόκουτο

– χρωματιστά χαρτόνια ή μαρκαδόρους

– χοντρά καλαμάκια

– ξυλάκι από σουβλάκι

– σπάγκο/νήμα

Κόβουμε τα χρωματιστά χαρτόνια μας σε τετράγωνα και τα κολλάμε στη βάση μας από χαρτόκουτο. Αν δεν έχουμε χαρτόνια χρησιμοποιούμε μαρακαδόρους/ τέμπερες για να χρωματίσουμε τις περιοχές αυτές. Πρέπει στο ταμπλό μας το κάθε χρώμα να εμφανίζεται μόνο μια φορά. Μπορούμε να έχουμε 4 ή και 6 διαφορετικά χρώματα επάνω στη βάση μας. Κόβουμε τα χοντρά καλαμάκια σε τρία μέρη και τα κολλάμε στο κέντρο σε κάθε τετράγωνο.

δραστηριότητες με χρώματα

Δένουμε τα χρώματα

Πάμε να φτιάξουμε το βελονάκι πλεξίματος. Κόβουμε το καλαμάκι από σουβλάκι σε μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από το μέγεθος που έχουν τα καλαμάκια της κατασκευής μας. Στη μια άκρη στο πίσω μέρος, βάζουμε κόλλα σιλικόνης και κολλάμε την άκρη από το σπάγκο ή το νήμα μας. Αφήνουμε αρκετό σπάγκο ελεύθερο και κάνουμε έναν κόμπο στο τελείωμά του.

Τελευταίο βήμα είναι να φτιάξουμε τα καρτελάκια μας. Κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια ένα φύλλο α4 και με μαρκαδόρους (στα ίδια χρώματα με το ταμπλό μας) φτιάχνουμε χρωματιστές κουκίδες τη μία κάτω από την άλλη.

Το παιδί παρατηρεί τα χρώματα και διαδοχικά περνάει το diy βελονάκι του ανάμεσα από τα καλαμάκια. Μια δραστηριότητα για την ανάπτυξη της λεπτής κινητικότητας και της παρατηρητικότητας και της κριτικής σκέψης!

Καλή διασκέδαση!

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδαςblog

pinterest & instagram & youtube

Προβληθείτε μέσα από τη σελίδα μας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *