δραστηριότητα αποκωδικοποίσης αριθμών και γραμμάτων

Δραστηριότητα αποκωδικοποίσης αριθμών και γραμμάτων

Η δραστηριότητα αποκωδικοποίσης αριθμών και γραμμάτων είναι ένα παιχνίδι που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προετοιμασία ούτε και υλικά. Ο τρόπος που στήνουμε τη δραστηριότητα είναι ο ίδιος και μπορούμε να δημιουργήσουμε πολλές εναλλαγές με αριθμούς, σχήματα, γράμματα και λέξεις!

δραστηριότητες με αριθμούς / γράμματα

Παίρνουμε ένα φύλλο α4 και το χωρίζουμε στη μέση και στη συνέχεια φτιάχνουμε 5 με 6 οριζόντιες στήλες. Στην πρώτη σειρά με διαφορετικούς μαρκαδόρους φτιάχνουμε κυκλάκια και μέσα στο κάθε ένα γράφουμε έναν αριθμό, γράμμα κ.τ.λ. Στην ακριβώς από κάτω αριστερή στήλη χρησιμοποιούμε διαφορετικούς συνδυασμούς χρωμάτων. Όσα περισσότερα χρώματα έχει η κάθε ομάδα τόσο αυξάνουμε τον αριθμό δυσκολίας.

Στη δεξιά στήλη τα παιδιά γράφουν με μαρκαδόρους τα σύμβολα (βλ. φωτο αριστερά) ή χρωματίζουν αντίστοιχα (βλ. φώτο δεξιά). Αν θέλουμε να μοιάζει η δραστηριότητα πιο πολύ με παιχνίδι προσθέτουμε αυτοκόλλητες ετικέτες στις οποίες γράφουμε τα αντίστοιχα σύμβολα.

Το παιδί προσπαθεί να εντοπίσει ποιο σύμβολο αντιστοιχεί σε κάθε χρώμα και γράφει ή κολλάει τις ετικέτες του στις διπλανές στήλες. Στο βιντεάκι πιο κάτω σας έχω δυο παραλλαγές της δραστηριότητας.

Καλή διασκέδαση!

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδαςblog

pinterest & instagram & youtube

Προβληθείτε μέσα από τη σελίδα μας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *