Παιχνίδι ταξινόμησης χρωμάτων με πούλια

Παιχνίδι ταξινόμησης χρωμάτων με πούλια

Αυτό το παιχνίδι ταξινόμησης χρωμάτων με πούλια είναι εύκολο να το φτιάξουμε και μπορεί να απασχοληθούν μεγάλοι και μικροί!

Ξεκινάμε με τη βασική έκδοση του παιχνιδιού. Να θυμάστε όσο πιο πολλά χρώματα και πούλια τόσο πιο δύσκολο γίνεται το παιχνίδι. Σε ένα χαρτόκουτο ή χαρτόνι σχεδιάζουμε 4 κάθετες και 4 οριζόντιες στήλες. Στην πάνω σειρά κολλάμε τέσσερα τετράγωνα από χρωματιστά χαρτόνια της επιλογής μας.

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

Τα ίδια χρώματα θα χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε και τα πούλια. Θα ξεκινήσουμε κόβοντας κομμάτια από χαρτόκουτο σε κυκλικό σχήμα υπολογίζοντας να χωράει ανάμεσα από της στήλες του ταμπλό που φτιάξαμε πιο πάνω. Στη συνέχεια κόβουμε λίγο πιο μικρά κυκλάκια τα χαρτόνια μας (3-4 από κάθε χρώμα) και τα κολλάμε πάνω στα κομμάτια από χαρτόκουτο.

Τοποθετούμε τα πούλια μας ανακατεμένα στις θέσεις πάνω στο ταμπλό μας. Στην αρχή θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον από 2 χρώματα στις αντίστοιχες στήλες μέχρι το παιδί να αντιληφθεί πως παίζεται το παιχνίδι. Σέρνει λοιπόν κάθετα και οριζόντια τα πούλια του στο ταμπλό του έως ότου όλα τα κομμάτια του να ταξινομηθούν στις σωστές στήλες.

Καλή διασκέδαση!

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδαςblog

pinterest & instagram & youtube

Προβληθείτε μέσα από τη σελίδα μας

δραστηριότητες με σχήματα

δραστηριότητες με χρώματα

δραστηριότητες με αριθμούς / γράμματα

βιβλία για γονείς και εκπαιδευτικούς

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *