Εκπαιδευτικές δραστηριότητες με σφραγίδα σταγόνα

Εκπαιδευτικές δραστηριότητες με σφραγίδα σταγόνα

Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες με σφραγίδα σταγόνα δεν είναι κατασκευή αλλά ένας ακόμη τρόπος να διασκεδάσουμε μαθαίνοντας! Εμείς έχουμε προετοιμάσει 3 διαφορετικές δραστηριότητες και είμαι σίγουρη οτι εσείς θα σκεφτείτε άλλες τόσες. Πάμε να τις δούμε μία μία αλλά μπορείτε να δείτε απευθείας και το βίντεο στο τέλος της ανάρτησης.

Πριν μιλήσουμε για τις δραστηριότητες θα χρειαστούμε να φτιάξουμε τις σφραγίδες μας από ρολά χαρτιού τα οποία θα κόψουμε στη μέση. Στη συνέχεια με τα δάχτυλά μας θα τουσ δώσουμε σχήμα σταγόνας και θα προετοιμάσουμε τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσει το παιδί μας για βυθίσει την σφραγίδα του.

φθινοπωρινές δραστηριότητες

δραστηριότητες με αριθμούς / γράμματα

Σε ένα φύλλο χαρτί ζωγραφίζουμε ένα μεγάλο και αφράτο σύννεφο. Το σύννεφο μας αυτό επάνω του έχει έναν ή και δυο αριθμούς. Από αυτό πέφτουν όμως και άλλοι αριθμοί. Το παιδί πρέπει να αναγνωρίσει τους αριθμούς και με την σφραγίδα του να τους εγκλωβίσει μέσα σε σταγόνες. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία όσες φορές χρειάζεται.

Αν δουλεύουμε 2 αριθμούς ταυτόχρονα χρησιμοποιούμε δυο σφραγίδες με διαφορετικά χρώματα ώστε να γίνει ο διαχωρισμός. Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε για την ταύτιση γραμμάτων και την αντιστοίχιση κεφαλαίων και πεζών.

Άλλη μια εκδοχή του παιχνιδιού είναι να δώσουμε στο σύννεφο τον όνομα του παιδιού μας. Το γράφουμε λοιπόν με καθαρά μεγάλα γράμματα πάνω στο σύννεφο μας. Το παιδί με τη σφραγίδα του εντοπίζει ένα ένα τα γράμματα που περιλαμβάνει το όνομά του και στη συνέχεια το γράφει στο χαρτί του!

Καλή διασκέδαση!

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδαςblog

pinterest & instagram & youtube

Προβληθείτε μέσα από τη σελίδα μας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *