Μανιτάρια κατασκευή από χάρτινο πιάτο

Μανιτάρια κατασκευή από χάρτινο πιάτο

Για τα μανιτάρια κατασκευή από χάρτινο πιάτο θα χρειαστούμε:

– χάρτινα πιατάκια

– καφέ/κόκκινο χρώμα τέμπερα

– μανταλάκια ή ξυλάκια χειροτεχνίας σε φυσικό χρώμα

– λευκά πομ πομ/κουμπιά/μπαλίτσες γκοφρέ χαρτί ή λευκή τέμπερα

– αριθμούς (καρτελάκια)

Ξεκινάμε με την κατασκευή. Κόβουμε (βλ. φώτο) και βάφουμε τα μανιτάρια μας με καφέ και κόκκινη τέμπερα. Στη συνέχεια κολλάμε στο κάτω μέρος τα ξυλάκια χειροτεχνίας ή βάζουμε τα μανταλάκια μας. Αν έχουμε υλικά σε λευκό χρώμα όπως αναφέραμε στην αρχή τα κολλάμε στα μανιτάρια μας. Εναλλακτικά μπορούμε με μια μπατονέτα και λευκή τέμπερα να κάνουμε μικρές βούλες στην κατασκευή μας.

φθινοπωρινές δραστηριότητες

Εκπαιδευτική δραστηριότητα

Αν θέλουμε να εκμεταλευτούμε την φθινοπωρινή κατασκευή μας για να μάθουμε αριθμούς θα πρέπει να παραλείψουμε το βήμα που κολλάμε τα υλικά λευκού χρώματος. Τα κρατάμε και τα συγκεντρώνουμε σε κάποιο δοχείο. Αν έχουμε μανταλάκια που έχουμε γράψει αριθμούς τα χρησιμοποιούμε αν όχι χρησιμοποιούμε αριθμούς σε οποιαδήποτε μορφή έχουμε.

δραστηριότητες με αριθμούς / γράμματα

Δίπλα σε κάθε μανιτάρι βάζουμε από ένα αριθμό (καρτελάκι). Το παιδί μετράει δυνατά και τοποθετεί τα υλικά του στις αντίστοιχες ποσότητες πάνω στα μανιτάρια του. Φυσικά γίνεται και το αντίστροφο και τοποθετούμε εμείς τις ποσότητες και το παιδί τον αριθμό στο σώμα του μανιταριού.

Για τα λίγο μικρότερα παιδάκια κάνουμε ταύτιση αριθμών και σχημάτων. Για τα μεγαλύτερα ταύτιση γραμμάτων, σχηματισμό λέξεων, μαθηματικές πράξεις και ότι άλλο χρειάζεται να δουλέψει το παιδί μας αυτή την περίοδο.

Καλή διασκέδαση!

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδαςblog

pinterest & instagram & youtube

Προβληθείτε μέσα από τη σελίδα μας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *