Βρες και ταίριαξε τα χρώματα

Βρες και ταίριαξε τα χρώματα

Βρες και ταίριαξε τα χρώματα, δυο παιχνίδια ταύτισης χρωμάτων με απλά υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας. Θα χρειαστούμε χαρτόκουτο ή χαρτόνι λευκό και μαρκαδόρους.

Παιχνίδι με εξάγωνο σχήμα.

Πάνω στο χαρτόκουτό μας σχεδιάζουμε τρίγωνα σε κυκλική μορφή που θα αποτελέσουν το ταμπλό του παιχνιδιού μας. Σχεδιάζουμε και κόβουμε αντίστοιχου μεγέθους τρίγωνα. Το μέγεθος της κατασκευή μας εξαρτάται από εμάς. Όσο πιο μεγάλο είναι τόσο πιο εύκολα θα το χειριστούν τα παιδικά χεράκια.

Χρωματίζουμε όλες τις γωνίες από τα τρίγωνα μας με διαφορετικά χρώματα και ακριβώς με την ίδια διάταξη θα χρωματίσουμε και το ταμπλό μας. Τα παιδιά πρέπει να παρατηρήσουν και να τοποθετήσουν τα τρίγωνα πάνω στη βάση τους προσέχοντας να έχουν ακριβώς τα ίδια χρώματα στις ίδιες θέσεις.

δραστηριότητες με χρώματα

Βρες και ταίριαξε τα χρώματα 2

Παιχνίδι με εξάγωνα κομμάτια.

Πάμε να αυξήσουμε τη δυσκολία στον επόμενο γύρο! Το ταμπλό μας αυτή τη φορά αποτελείται από 7 κομμάτια με έξι γωνίες. Σχεδιάζουμε και κόβουμε ένα εξάγωγο κομμάτι και με αυτό ως πατρόν φτιάχνουμε τη βάση για το παιχνίδι μας και τα κομμάτια του. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι θα χρωματίσουμε μόνο τα κομμάτια του.

Ξεκινάμε από το κομμάτι που θα μπει στο κέντρο το οποίο θα περιλαμβάνει και τα 6 χρώματα που έχουμε επιλέξει. Αν δεν θέλουμε κομμάτι στο κέντρο, ζωγραφίζουμε απευθείας τις γωνίες πάνω στη βάση μας.

Αφου χρωματίσουμε και τις 6 γωνίες παίρνουμε το επόμενο κομμάτι που το τοποθετούμε και αυτό στη βάση. Οι πλευρές των κομματιών που εφάπτονται θα πρέπει να περιλαμβάνουν τα ίδια χρώματα. Έπειτα προσθέτουμε και το τρίτο κομμάτι στο ταμπλό μας. Αυτό το κομμάτι μας εφάπτεται σε 2 πλευρές οπότε θα χρησιμοποιήσουμε τα ίδια χρώματα με αυτά των κομματιών που ήδη υπάρχουν στη βάση μας. Κατά αυτό τον τρόπο θα χρωματίσουμε όλα τα κομμάτια και στο τέλος όλες οι πλευρές που ενώνονται μεταξύ τους θα έχουν κουκίδες με ίδια χρώματα.

Το παιδί με βάση τα χρώματα που υπάρχουν στο κέντρο του ταμπλό τοποθετεί το πρώτο κομμάτι και στη συνέχεια θα χρειαστεί υπομονή, επιμονή καθώς και συγκέντρωση καθώς θα πειραματίζεται να ταιριάξει τα υπόλοιπα κομμάτια. Σίγουρα με αυτό το παιχνίδι θα εξασφαλίσουμε λίγα λεπτά χρόνο για εμάς και για να ανασυγκροτηθούμε.

Tip: Τέτοια παιχνίδια είναι ιδανικά να τα έχουμε μαζί μας σε εξορμήσεις ή αν γευματίζουμε έξω με μικρά παιδιά. Είναι πανάλαφρα, δεν πιάνουν χώρο και θα τα κρατήσουν για λίγη ώρα απασχολημένα.

Καλή διασκέδαση!

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδαςblog

pinterest & instagram & youtube

Προβληθείτε μέσα από τη σελίδα μας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *