Καρπούζια φτιαγμένα από ένα κομμάτι χαρτόνι

Καρπούζια φτιαγμένα από ένα κομμάτι χαρτόνι

Καρπούζια φτιαγμένα από ένα κομμάτι χαρτόνι και τέμπερες γίνεται; Ε ναι γίνεται! Δεν σας κρύβω τον ενθουσιασμό μου όταν είδα αυτή τη δραστηριότητα και ήθελα οπωσδήποτε να την δοκιμάσω πριν την κάνω με τα παιδιά.

Αρχικά να πω ότι δοκίμασα τις δαχτυλομπογιές και το αποτέλεσμα δεν ήταν όπως το περίμενα οπότε θα σας πω να χρησιμοποιήσετε τέμπερες απευθείας. Θα χρειαστούμε τέμπερα πράσινη, λευκή και κόκκινη αν η δραστηριότητα γίνει σε χαρτόκουτο. Αν γίνει σε λευκό χαρτί/ χαρτόνι θα παραλείψουμε το λευκό χρώμα.

καλοκαιρινές δραστηριότητες

Με το πινέλο μας βάζουμε μικρή ποσότητα από τα χρώματα μας και προσέχουμε να είναι το ένα κάτω από το άλλο. Στην περίπτωση του λευκού φόντου θα αφήσουμε ένα ελάχιστο κενό μεταξύ του πράσινου και του κόκκινου χρώματος. Στη συνέχεια με ένα κομμάτι χαρτόκουτο θα τραβήξουμε τα χρώματά μας κάνοντας ένα ημικύκλιο. Θα χρειαστεί να κάνετε δοκιμές ως προς την ποσότητα του χρώματος. Με αυτό τον τρόπο φτιάχνουμε άπειρα καρπούζια δηλαδή γεμίζουμε τον τόπο!

Αφού στεγνώσουν έρχεται η ώρα των αριθμών. Δίπλα σε κάποια καρπούζια γράφουμε αριθμούς και τα παιδιά ζωγραφίζουν με μαρκαδόρο τα αντίστοιχα κουκούτσια. Στα υπόλοιπα ζωγραφίζουμε εμείς τα κουκούτσια και τα παιδιά τοποθετούν τον σωστό αριθμό ή τον γράφουν πάνω στο καρπούζι τους.

Καλή διασκέδαση!

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδαςblog

pinterest & instagram & youtube

Προβληθείτε μέσα από τη σελίδα μας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *