Ψαροκόκκαλο – παιχνίδια μαθηματικών και λέξεων

Ψαροκόκκαλο – παιχνίδια μαθηματικών και λέξεων

Για το ψαροκόκκαλο – παιχνίδια μαθηματικών και λέξεων θα χρειαστούμε:

– ξυλάκια χειροτεχνίας σε φυσικό χρώμα (προτιμάμε)

– χρωματιστά μονόχρωμα μανταλάκια

– χρωματιστά χαρτόνια

Σε ένα χαρτόνι σχεδιάζουμε ένα κεφάλι ψαριού και μια ουρά. Τα κόβουμε και τα χρησιμοποιούμε ως πατρόν για να δημιουργήσουμε 6 διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς. Αν δυσκολεύεστε στο σχεδιασμό σας έχω εκτυπώσιμο αρχείο με το ψάρι μας στο τέλος της ανάρτησης. Στη συνέχεια κολλάμε κεφάλι και ουρά ίδιου χρώματος στις άκρες από τα ξυλάκια χειροτεχνίας.

Μαθηματικές πράξεις: Παίρνουμε τα μανταλάκια μας και επάνω στο καθένα γράφουμε αριθμούς και σύμβολα. Τοποθετούμε τα μανταλάκια στα ψαροκκόκαλά μας δημιουργώντας προσθέσεις και αφαιρέσεις. Το παιδί κάνει τις πράξεις και βάζει στο τέλος της ουράς το μανταλάκι με το αποτέλεσμα.

καλοκαιρινές δραστηριότητες

Ψαροκόκκαλο – παιχνίδια μαθηματικών και λέξεων 2

Φτιάχνουμε λέξεις: Τώρα στα μανταλάκια μας γράφουμε γράμματα. Από τη μια πλευρά έχουμε γράψει τα κεφάλαια και από την άλλη τα πεζά γράμματα. Φτιάχνουμε μικρά καρτελάκια με λέξεις και το παιδί τις αντιγράφει στήνοντας τα μανταλάκια σε σωστή σειρά πάνω στο σώμα του ψαριού.

δραστηριότητες με αριθμούς / γράμματα

Φυσικά διαβάζουμε τις λέξεις κάθε φορά. Εδώ μπορούμε να δουλέψουμε και την ορθογραφία. Γράφουμε λέξεις που δυσκολεύουν το παιδί στην ορθογραφία και παραλείπουμε γράμματα όπως το “ο,ω” ή “ε, αι” κ.τ.λ αφήνοντας ένα κενό στη θέση τους. Το παιδί βρίσκει το μανταλάκι που πιστεύει ότι είναι σωστό και καλύπτει αυτό το κενό.

αρχείο κεφάλι και ουρά ψαριού

Καλή διασκέδαση!

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδαςblog

pinterest & instagram & youtube

Προβληθείτε μέσα από τη σελίδα μας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *