Καταζητείται! Κούνελος Ράλφι, κλέφτης βιβλίων

Καταζητείται! Κούνελος Ράλφι, κλέφτης βιβλίων

Εκδόσεις Δεσύλλας

Ο Ράλφι, ένα αξιαγάπητο κουνέλι, ήταν λιγάκι διαφορετικό από τα άλλα κουνέλια. Δεν ονειρευόταν μαρούλια, καρότα, πικραλίδες και καταπράσινα λιβάδια. Ονειρευόταν βιβλία και λαχταρούσε να τα διαβάζει συνέχεια. Το δωμάτιο του ήταν γεμάτο με λίστες βιβλίων, αγαπημένων, διαβασμένων, αδιάβαστων και προτεινόμενων. Χανόταν μέσα στις σελίδες τους και γινόταν πειρατής, εξερευνητής και ό,τι άλλο διάβαζε.

Η αγάπη του αυτή τον οδήγησε κάποια στιγμή στις ξένες κρεβατοκάμαρες και όταν όλοι κοιμούνταν έπερνε τα βιβλία στο σπίτι του. Υπήρχε όμως και ένας άλλος που λάτρευε τα βιβλία, ο Άρθουρ και τα ράφια της βιβλιοθήκης του λύγιζαν από αυτά. Όταν άρχισαν τα αδειάζουν τα ράφια, το πρόσεξε, και ειδικά όταν χάθηκε το αγαπημένο του βιβλίο. Παραφύλαξε λοιπόν στο σκοτάδι και έτσι είδε τον Ράλφι αλλά δεν μπόρεσε να τον σταματήσει. Ενημέρωσε αμέσως τη μαμά του, τη δασκάλα του και τον αστυφύλακα αλλά κανένας δεν τον πίστεψε.

παιδικά βιβλία

Το μυστήριο εξιχνιάστηκε όταν το κουνέλι τρύπωσε στο σπίτι του αστυφύλακα όπου και τον τσάκωσε. Ο Άρθουρ πήρε πίσω τα βιβλία του όμως λυπήθηκε τον Ράλφι που είχε μπλέξει άσχημα εξαιτίας της αγάπης του για τα βιβλία. Του εξήγησε ότι μπορούσε να δανειστεί αμέτρητα βιβλία από την βιβλιοθήκη. Από τότε διαβάζουν μαζί και οι δύο επιστρέφουν πάντοτε τα βιβλία που δανείζονται. Η βιβλιοθήκη είναι το αγαπημένο τους μέρος!

Βρείτε το βιβλίο εδώ

επιστροφή στην αρχική

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδαςblog

pinterest & instagram & youtube

Προβληθείτε μέσα από τη σελίδα μας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *