Ψαροκόκκαλο - παιχνίδι με χρώματα

Ψαροκόκκαλο – παιχνίδι με χρώματα

Για το ψαροκόκκαλο – παιχνίδι με χρώματα θα χρειαστούμε:

– ξυλάκια χειροτεχνίας σε φυσικό χρώμα (προτιμάμε)

– χρωματιστά μονόχρωμα μανταλάκια

– χρωματιστά χαρτόνια

Σε ένα χαρτόνι σχεδιάζουμε ένα κεφάλι ψαριού και μια ουρά. Τα κόβουμε και τα χρησιμοποιούμε ως πατρόν για να δημιουργήσουμε 6 διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς. Αν δυσκολεύεστε στο σχεδιασμό σας έχω εκτυπώσιμο αρχείο με το ψάρι μας. Στη συνέχεια κολλάμε κεφάλι και ουρά ίδιου χρώματος στις άκρες από τα ξυλάκια χειροτεχνίας.

Πάμε τώρα στα μανταλάκια. Αν δεν έχουμε καθόλου μανταλάκια στα χρώματα των ψαριών μας προμηθευόμαστε μπόλικα ξύλινα σε φυσικό χρώμα που τα βάφουμε με τέμπερες. Φτιάχνουμε 5 – 6 από το κάθε χρώμα γιατί θα τα χρησιμοποιήσουμε και σε άλλες δραστηριότητες.

καλοκαιρινές δραστηριότητες

Το τελευταίο στάδιο είναι να δημιουργήσουμε τα μοτίβα (σας έχω έτοιμα στο αρχείο πιο κάτω). Κόβουμε μικρά ορθογώνια χαρτάκια από α4 χαρτί και με μαρκαδόρους ίδιου χρώματος με τα ψάρια μας δημιουργούμε συνδυασμούς χρωμάτων. Ξεκινάμε με 3 και σύμφωνα με το ρυθμό του παιδιού προσθέτουμε παραπάνω. Νομίζω μέχρι 6 συνδυασμούς στο κάθε χαρτάκι είναι μια χαρά.

Δίνουμε στο παιδί, ψαροκόκκαλα, μανταλάκια και τα μοτίβα μας και εκείνο προσπαθεί να αντιληφθεί με ποιά σειρά πρέπει να τοποθετήσει τα μανταλάκια του στο κάθε ψάρι!

αρχείο κεφάλι – ουρά ψαριού

καρτελάκια με μοτίβα χρωμάτων

Καλή διασκέδαση!

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδαςblog

pinterest & instagram & youtube

Προβληθείτε μέσα από τη σελίδα μας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *