φρουτό-κατασκευές

Φρουτό-κατασκευές

Για τις φρουτό-κατασκευές θα χρειαστούμε:

– χαρτόνια, κόκκινο, πράσινο σε δυο αποχρώσεις και κίτρινο

– ηλιόσπορους

– πασαντέμπο (προαιρετικά)

Πάμε να φτιάξουμε φέτες από πεπόνι και καρπούζι. Σχεδιάζουμε κύκλους στο κίτρινο και στο πράσινο χαρτόνι μας και άλλους δυο λίγο μικρότερους στο κόκκινο και στο πιο ανοιχτό πράσινο χαρτόνι.

Στη συνέχεια τους κόβουμε και κολλάμε τα μικρότερα κομμάτια μας πάνω στα μεγαλύτερα. Τον κόκκινο κύκλο πάνω στον πράσινο και τον πιο ανοιχτό πράσινο πάνω στον κίτρινο και έπειτα τα διπλώνουμε στη μέση. Στην πλευρά που διπλώνει η κατασκευή μας ,με το ψαλίδι μας δημιουργούμε σχηματισμό που μοιάζει σαν να έχουμε δαγκώσει ήδη το φρούτο μας.

καλοκαιρινές δραστηριότητες

Αν έχουμε ηλιόσπορους τους χρησιμοποιούμε για κουκούτσια στο καρπούζι μας. Εναλλακτικά μπορούμε να τα ζωγραφίσουμε με μαρκαδόρο, να κολλήσουμε μαύρο/καφέ γκοφρέ χαρτί σε μπαλίτσες ή πομ πομ. Ο πασατέμπος προορίζεται για το πεπόνι μας όμως μπορούμε να κολλήσουμε και ρύζι ή κομματάκια από κίτρινο χαρτόνι κομμένα σε σχήμα σταγόνας και ότι άλλο μπορούμε να φανταστούμε ή αρέσει στο παιδί.

φρουτό-κατασκευές 2

Για να σταθεροποιήσουμε την κατασκευή μας εσωτερικά τοποθετούμε ένα κομμάτι χαρτόνι ώστε οι δύο πλευρές να διατηρήσουν την απόσταση τους ώστε να μπορεί η κατασκευή μας να στέκεται ( βλεπ. φώτο).

Καλές δημιουργίες!

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδαςblog

pinterest & instagram & youtube

Προβληθείτε μέσα από τη σελίδα μας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *