Μ' έναν κροκόδειλο στην τσέπη 1

Μ’ έναν κροκόδειλο στην τσέπη

Εκδόσεις Δεσύλλας

Μ’ έναν κροκόδειλο στην τσέπη και ένα φλαμίνγκο στο σακίδιο η Τίνα και ο Μπαστιάν, φίλοι και συμμαθητές προχωρούν βιαστικά προς το πάρκο. Στο δρόμο η Τίνα αποφεύγει όλους τους περίεργους που την ρωτούν γιατί βιάζεται εξηγώντας τους ότι κουβαλάει ένα τρομερά δυνατό και σαρκοφάγο ζώο. Δείχνει μόνο την ουρά του σε μια παρέα φίλων της που εντυπωσιάζονται.

Όταν συναντά τον Μπαστιάν τον ρωτά αν έχει μαζί του το φλαμίνγκο του. Φτάνουν στο πάρκο και αφήνουν τα ζώα τους να παίξουν μαζί. Η Τίνα ανησυχεί ότι ο κροκόδειλος θα φάει το φλαμίνγκο, αλλά ο Μπαστιάν την διαβεβαιώνει ότι υπάρχουν και άλλα πολλά.

Έπειτα κατευθύνονται προς το ταχυδρομικό κουτί βάζουν τις ωραίες τους ζωγραφιές σε δύο φάκελα και τα ταχυδρομούν η Τίνα προς τον ποταμό Νείλο και ο Μπαστιάν προς την έρημο Ατακάμα. Αποχαιρετώντας τα ζώα τους πηγαίνουν στο σχολείο τους. Ο Μπαστιάν ανησυχεί τι θα πουν στη δασκάλα για την εργασία τους αλλά η Τίνα λέει ότι θα της εξηγήσουν πως έκαναν την εργασία όμως η τάξη δεν είναι κατάλληλο μέρος για άγρια ζώα.

Μια πρωτότυπη ιστορία που προβάλλει την μεγάλη φαντασία αλλά και την ευαισθησία των μικρών παιδιών και ταυτόχρονα περνάει ένα οικολογικό μήνυμα, πως το κάθε πλάσμα έχει τη δική του θέση στον κόσμο.

Βρείτε το βιβλίο εδώ

επιστροφή στην αρχική

βιβλία για γονείς και εκπαιδευτικούςπαιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδαςblog

pinterest & instagram & youtube

Προβληθείτε μέσα από τη σελίδα μας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *