Δημιουργούμε και αναπαράγουμε μοτίβα χρωμάτων 1

Δημιουργούμε και αναπαράγουμε μοτίβα χρωμάτων

Δημιουργούμε και αναπαράγουμε μοτίβα χρωμάτων. Δραστηριότητα με αυξημένο βαθμό δυσκολίας είναι η συγκεκριμένη καθώς τα παιδιά πρέπει να αντιληφθούν τις θέσεις των αντικειμένων σε συγκεκριμένο χώρο δηλαδή τις χωρικές έννοιες (πάνω,κάτω,διπλά κ.τ.λ)Υπάρχουν πολλοί και πιο απλοί τρόποι για να δημιουργήσουμε μια τέτοια δραστηριότητα. Αν όμως αν θυμίζει παιχνίδι λειτουργεί πολύ καλύτερα για τα μικρότερα παιδιά.

Στη συγκεκριμένη χρησιμοποιήσαμε 2 ίδιου μεγέθους κομμάτια από χαρτόκουτο και κολλήσαμε 9 καπάκια (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λιγότερα ή και περισσότερα καπάκια) και συγκεντρώσαμε χρωματιστά υλικά όπως κουμπιά,πομ πομ, κυβάκια.

Ο καθένας παίρνει από μια καρτέλα. Στη δική μας τοποθετούμε τυχαία υλικά διαφορετικού χρώματος σε διάφορα σημεία του πίνακα. Όσα λιγότερα υλικά χρησιμοποιήσουμε τόσο πιο δύσκολο γίνεται το παιχνίδι.

Το παιδί παρατηρεί και προσπαθεί να αντιληφθεί το μοτίβο που έχουμε δημιουργήσει και να το αναπαράγει στο δικό του ταμπλό. Φυσικά καθοδηγούμε π.χ στην πιο κάτω σειρά, στη μέση, δίπλα κ.τ.λ. Στη συνέχεια αλλάζουμε ρόλους και το παιδί είναι αυτό που δημιουργεί κάποιο μοτίβο και εμείς το αναπαράγουμε καλώντας το να δει αν το έχουμε κάνει σωστά!

Καλή διασκέδαση!

επιστροφή στην αρχική

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

παιδικά βιβλία

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδαςblog

pinterest & instagram & youtube

Προβληθείτε μέσα από τη σελίδα μας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *