Το βάζο των μπισκότων

Το βάζο των μπισκότων

Το βάζο των μπισκότων είναι ένα εκπαιδευτικό αρχείο για να παίξουμε με τους αριθμούς. Πιο κάτω θα βρούμε 3 διαφορετικές δραστηριότητες που μπορούμε να παίξουμε με τα παιδιά μας!

Το βάζο των μπισκότων

Παιχνίδι ταύτισης

Εκτυπώνουμε το αρχείο μας, το κόβουμε και το κολλάμε προαιρετικά πάνω σε κάποιο χαρτόκουτο ή χαρτόνι ώστε να είναι πιο σταθερό και να μοιάζει με παιχνίδι. Δίνουμε το βάζο και τα μπισκότα στο παιδί. Εκείνο παρατηρεί τους αριθμούς σε κάθε μπισκότο και έπειτα τα τοποθετεί στις σωστές θέσεις μέσα στο βάζο του.

cookie jar matching numbers

κατασκευή δοχείου με μπισκότα

δραστηριότητες με αριθμούς / γράμματα

Παιχνίδι με αριθμούς και ποσότητες

Το αρχείο εδώ περιλαμβάνει πάλι ένα βαζάκι και μπισκότα χωρίς αριθμούς αυτή τη φορά. Ακολουθούμε την ίδια προετοιμασία όπως και πιο πάνω. Αν έχουμε πλαστικοποιήσει το αρχείο μπορούμε να γράψουμε απευθείας επάνω του κάποιον αριθμό και το παιδί να τοποθετήσει μέσα στο βάζο του τις αντίστοιχες ποσότητες μπισκότων.

Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα πλαστικοποίησης χρησιμοποιούμε καρτελάκια με αριθμούς που μπορούμε να φτιάξουμε σε ένα απλό φύλλο α4 δημιουργώντας 10 τετράγωνα χαρτάκια που θα αναγράφουν τους αριθμούς μας!

cookie jar counting activity

Μαθηματικές πράξεις

Παίζουμε και εξασκούμαστε στην πρόσθεση και την αφαίρεση με τον πιο νόστιμο τρόπο. Το αρχείο αποτελείται από δυο βαζάκια με μαθηματικές πράξεις και ένα κενό για να γράψουμε και να δουλέψουμε εκείνες που δυσκολεύουν περισσότερο το παιδί μας. Θα βρούμε επίσης και μπισκότα με αριθμούς για να γεμίσουμε τα βαζάκια μας!

μπισκοτένιες μαθηματικές πράξεις

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλίαβιβλία για γονείς και εκπαιδευτικούς

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδαςblog

pinterest & instagram

Προβληθείτε μέσα από τη σελίδα μας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *