Μπισκοτένια δραστηριότητα για εκμάθηση αριθμών και ποσοτήτων.

Μπισκοτένια δραστηριότητα για εκμάθηση αριθμών και ποσοτήτων.

Για την μπισκοτένια δραστηριότητα για εκμάθηση αριθμών και ποσοτήτων θα χρειαστεί να σχεδιάσουμε ένα μεγάλο βάζο που να μοιάζει σαν αυτό της μαρμεδάδας. Το κόβουμε και το χρωματίζουμε αν θέλουμε με μαρκαδόρους, με κηρομπογιές ή τέμπερες.

Συνεχίζουμε με το χαρτόκουτο και φτιάχνουμε 10 κύκλάκια που θα γίνουν τα μπισκότα μας. Υπολογίζουμε το μέγεθός τους ώστε να χωρέσουν όλα πάνω στο δοχείο μας. Στη μια τους πλευρά γράφουμε τους αριθμούς από το 1 έως το 10 και στην άλλη με μαρκαδόρο ζωγραφίζουμε κουκίδες στις αντίστοιχες ποσότητες.

Πάμε να δούμε δυο δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε με αυτή την κατασκευή. Στο τέλος της ανάρτησης θα βρείτε εκτυπώσιμο αρχείο για να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε το βάζο σας ή να το χρησιμοποιήσετε αυτούσιο για την δραστηριότητα!

Δραστηριότητα αριθμών- ποσοτήτων

Μέσα στο βάζο μας τοποθετούμε ή γράφουμε τους αριθμούς από το 1 έως το 10 και δίνουμε στο παιδί τα μπισκότα από την πλευρά που είναι οι κουκίδες μας. Εκείνο μετράει δυνατά και βάζει τις αντίστοιχες ποσότητες μπισκότων μέσα στο βάζο του.

Άλλη μια παραλλαγή της δραστηριότητας έιναι να τοποθετήσουμε στο βάζο μας ένα μπισκότο με αριθμό και το παιδί να βάλει τις αντίστοιχες ποσότητες από μπισκότα μέσα στο βάζο του.

Δραστηριότητα ταύτισης αριθμών

Στο βάζο μας γράφουμε ή τοποθετούμε αριθμούς από το 1 έως το 10. Το παιδί παρατηρεί τους αριθμούς στα μπισκότα του και τα βάζει πάνω στους αριθμούς που υπάρχουν μέσα στο βάζο του.

δραστηριότητες με αριθμούς / γράμματα

Μπισκοτένια δραστηριότητα για εκμάθηση αριθμών και ποσοτήτων.

Κάντε λήψη του αρχείου

βάζο με μπισκότα

βάζο με μπισκότα- εκτυπώσιμες δραστηριότητες

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδαςblog

pinterest & instagram

Προβληθείτε μέσα από τη σελίδα μας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *