Εκπαιδευτικός σκελετός ψαριού

Εκπαιδευτικός σκελετός ψαριού

Για τον εκπαιδευτικό σκελετό ψαριού θα χρειαστούμε:

– χαρτόκουτο

– καλαμάκια χοντρά ή λεπτά

– μπατονέτες ή καλαμάκια από σουβλάκι ή συρματάκια χειροτεχνίας

Ο εκπαιδευτικός σκελετός ψαριού θα μας βοηθήσει να εξασκήσουμε την κινητικότητα του καρπού και των δακτύλων και φυσικά να μάθουμε τους αριθμούς μέχρι το δέκα.

Εκπαιδευτικός σκελετός ψαριού

Σε ένα κομμάτι χαρτόκουτο σχεδιάζουμε το κεφάλι στη μια πλευρά και στην άλλη την ουρά του ψαριού και τα ενώνουμε με μια απλή γραμμή. Σε αυτή τη γραμμή θα στηθεί ολόκληρη η δραστηριότητά μας. Με κουκίδες επισημάνουμε δέκα σημεία όπου θα κολλήσουμε τα χοντρά ή λεπτά καλαμάκια μας, με κόλλα σιλικόνης.

Σύμφωνα με τα υλικά που έχουμε στο σπίτι οι εναλλακτικές είναι αρκετές. Αν έχουμε επιλέξει χοντρά καλαμάκια το παιδί μπορεί να περάσει μέσα από αυτά, λεπτά καλαμάκια/ συρματάκια χειροτεχνίας. Αν έχουμε επιλέξει τα λεπτά δίνουμε στο παιδί μπατονές ή ξυλάκια από σουβλάκι.

Στο παιχνίδι τώρα μπαίνουν και οι αριθμοί. Αν έχουμε καρτελάκια τα χρησιμοποιούμε αν όχι φτιάχνουμε μικρά χαρτάκια και γράφουμε εμείς τους αριθμούς. Το παιδί σύμφωνα με τον αριθμό κάθε φορά γεμίζει τα αντίστοιχα καλαμάκια με τα υλικά του μετρώντας δυνατά. Φυσικά σας έχω εκτυπώσιμο αρχείο με έτοιμο σκελετό ώστε να τον κολλήσετε απευθείας σε χαρτόκουτο και να στήσετε τη δραστηριότητά σας!

χρωματιστοί σκελετοί ψαριών

καλοκαιρινές δραστηριότητες

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδαςblog

pinterest & instagram

Προβληθείτε μέσα από τη σελίδα μας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *