Φτιάχνουμε και μετράμε μπάλες παγωτού από πλαστελίνη

Φτιάχνουμε και μετράμε μπάλες παγωτού από πλαστελίνη

Αγαπημένη θεματική τα παγωτά οπότε αρπάζουμε την ευκαιρία για να συνδυάσουμε δημιουργικό παιχνίδι και μάθηση.Φτιάχνουμε και μετράμε μπάλες παγωτού από πλαστελίνη και μαθαίνουμε αριθμούς και ποσότητες μέσα. Πιο κάτω θα δούμε 2 δραστηριότητες που μπορούμε να δοκιμάσουμε με τα παιδιά μας.

Δραστηριότητα 1

μετράμε μπάλες παγωτού από πλαστελίνη

Σχεδιάζουμε και κόβουμε χωνάκια από χαρτόκουτο ή και απλό χαρτόνι. Γράφουμε επάνω αριθμούς ή βαζούμε καρτελάκια πλάι στο κάθε παγωτό και θα χρειαστούμε φυσικά και χρωματιστές πλαστελίνες.

Αν είναι η πρώτη μας επαφή με αριθμούς, διευκολύνουμε το παιδί τοποθετώντας σε κάθε χωνάκι τις αντίστοιχες ποσότητες από μικρές μπαλίτσες πλαστελίνη. Μαζί του μετράμε δυνατά καθώς εκείνο πιέζει τις μικρές μπαλίτσες πλαστελίνης να ανοίξουν με τα δάχτυλά του. Αυτή η εκδοχή με τις έτοιμες ποσότητες παρέχει τη μέθοδο της αυτοδιόρθωσης στο παιδί χωρίς να χρειάζεται να διορθώσουμε ή να παρέμβουμε στη εκπαιδευτική διαδικασία. Σε δεύτερο χρόνο το παιδί βάζει τις αντοίστιχες μπάλες παγωτού στα σωστά χωνάκια μόνο του.

Δραστηριότητα 2

Μια άλλα παραλλαγή της δραστηριότητας είναι να φτιάξουμε τα παγωτά μας και να τα στολίσουμε με διάφορα υλικά σύμφωνα πάντα με τον αριθμό που γράφουν τα χωνάκια μας. Μπορούμε επίσης να τοποθετήσουμε εμείς τα υλικά στα παγωτά μας και το παιδί να τοποθετήσει τους αντίστοιχους αριθμούς.

Καλή διασκέδαση!

επιστροφή στην αρχική
παιδικά βιβλία – βιβλία για γονείς και εκπαιδευτικούς
δραστηριότητες & χειροτεχνίες
εκτυπώσιμο υλικό
προϊόντα φροντίδαςblog
pinterest & instagram
Προβληθείτε μέσα από τη σελίδα μας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *