Πασχαλίτσα - μαθαίνω αριθμούς και ποσότητες

Πασχαλίτσα – μαθαίνω αριθμούς και ποσότητες

Παρέα με την πασχαλίτσα μαθαίνω αριθμούς και ποσότητες μέσα από αυτό το διασκεδαστικό εκτυπώσιμο αρχείο. Πιο κάτω θα βρούμε 4 διαφορετικά αρχεία ώστε να έχουμε εναλλακτικές και το παιδί να μην βαρεθεί.

Πασχαλίτσα - μαθαίνω αριθμούς και ποσότητες

Χαλάκι μέτρησης

Το χαλάκι μέτρησης αποτελείται από ένα φύλλο με αριθμούς όπως το βλέπετε στη φωτογραφία. Το παιδί σε κάθε κουτάκι τοποθετεί τις αντίστοιχες ποσότητες από διάφορα αντικείμενα όπως φασόλια, κουμπιά, lego κ.τ.λ.

χαλάκι μέτρησης

εκτυπώσιμο πασχαλίτσα

Παιχνίδι αναγνώρισης αριθμών

Σκοπός αυτού του παιχνιδιού είναι τα παιδιά να μάθουν να αναγνωρίζουν για αρχή τους πρώτους έξι αριθμούς και φυσικά αποτελεί και το πρώτο τους επιτραπέζιο όπου θα πρέπει να μάθουν να χάνουν αλλά και να περιμένουν τη σειρά τους.


Εκτυπώνουμε τις καρτέλες μας ώστε όλοι να έχουμε από μια. Καθένας με τη σειρά του ρίχνει το ζάρι και καλύπτει με ένα κουμπάκι/πομ πομ τον αντίστοιχο αριθμό στην καρτέλα του. Όποιος καλύψει πρώτος όλους τους αριθμούς του κερδίζει.

παιχνίδι αναγνώρισης αριθμών

ladybug printables

Παιχνίδι με αριθμούς και ποσότητες

Εδώ θα βρούμε 10 καρτελάκια με ποσότητες και αριθμούς που θα χρειαστεί να κόψουμε. Ο πρώτος τρόπος για να τα χρησιμοποιήσουμε είναι να δώσουμε στο παιδί τα καρτελάκια και τα μανταλάκια. Εκείνο με τη σειρά του θα πρέπει να μετρήσει τις εικόνες και να βάλει ένα μανταλάκια στο κουτάκι με τον σωστό αριθμό.

Ο δεύτερος τρόπος δεν απαιτεί να κοπούν τα καρτελάκια αλλά δεν περιλαμβάνει μανταλάκια. Δίνουμε λοιπόν το αρχείο στο παιδί και ένα δοχείο με υλικά όπως κυβάκια, κουμπάκια, πομ πομ κ.τ.λ. Εκείνο μετράει τις εικόνες και καλύπτει τον σωστό αριθμό με κάποιο από τα υλικά του.

καρτέλες με αριθμούς και ποσότητες

εκτυπώσιμο αριθμοί

Πασχαλίτσες και αριθμοί

Στο αρχείο αυτό θα βρούμε ένα φύλλο με πασχαλίτσες που φέρουν κουκίδες στα φτερά τους και 2 ακόμη φύλλα με διαφορετικά καρτελάκια με αριθμούς. Εκτυπώνουμε το αρχείο, κόβουμε τα καρτελάκια της επιλογής μας, τα κολλάμε σε κάποιο χαρτόνι και τα κόβουμε ξανά ώστε να πιάνονται εύκολα από τα μικρά χεράκια.

Το παιδάκι μετράει δυνατά και αργά τις κουκίδες της κάθε πασχαλίτσας, βρίσκει το καρτελάκι με τον σωστό αριθμό και το ακουμπάει στη σωστή θέση.

πασχαλίτσες και αριθμοί

Το παρόν αρχείο δημιουργήθηκε από το Δημιουργικό παιχνίδι/creative play
και είναι για προσωπική σας χρήση. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και
η αναπαραγωγή ολόκληρου ή μέρους του αρχείου.

Σας ευχαριστώ!

ανοιξιάτικες δραστηριότητες

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδαςblog

pinterest & instagram

Προβληθείτε μέσα από τη σελίδα μας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *