Ουράνιο τόξο – φύλλα δραστηριοτήτων

Ουράνιο τόξο – φύλλα δραστηριοτήτων είναι το θέμα της ανάρτησης αυτής. Θα βρείτε εκτυπώσιμες δραστηριότητες και παιχνίδια για παιδάκια προσχολικής ηλικίας για να περνάτε δημιουργικά και ευχάριστα τις ώρες με τα μικρά σας!

Φύλλα δραστηριοτήτων

εκτυπώσιμο

Παιχνίδι ταύτισης εικόνων

Πάμε να δούμε δύο τρόπους για να αξιοποιήσουμε αυτούς τους πίνακες. Για τους μικρότερους της παρέας το συγκεκριμένο υλικό είναι μια απλή δραστηριότητα ταύτισης εικόνων και εξάσκηση της παρατηρητικότητας και του οπτικοκινητικού συντονισμού. Εκτυπώνουμε τόσους πίνακες και καρτελάκια όσα και τα παιδάκια που έχουμε. Δίνουμε το υλικό στο παιδί και αυτό κολλάει ή ακουμπάει απλά τα καρτελάκια του πάνω στον πίνακα στις αντίστοιχες θέσεις.

Εδώ το ίδιο υλικό το μετατρέπουμε σε επιτραπέζιο παιχνίδι! Εκτυπώνουμε τόσους πίνακες όσοι είναι και οι παίκτες μας ώστε ο καθένας να έχει από έναν. Εκτυπώνουμε και κόβουμε τα καρτελάκια μας και τα βάζουμε όλα σε ένα πουγκί ή δοχείο ώστε να μην φαίνονται.

Ο κάθε παίκτης με τη σειρά του πιάνει ένα τυχαίο καρτελάκι, εντοπίζει την εικόνα του στον πίνακά του και τοποθετεί εκεί ένα κυβάκι/πομ πομ και επιστρέφει το καρτελάκι πίσω στο δοχείο. Ο παίκτης που θα συμπληρώσει πρώτος τον πίνακά του κερδίζει!

Παιχνίδι ταύτισης και επιτραπέζιο

Ουράνιο τόξο - φύλλα δραστηριοτήτων

Παιχνίδι μνήμης

Το παιχνίδι μνήμης αποτελείται από δυο σελίδες με καρτελάκια σε ζευγάρια. Κόβουμε τα καρτελάκια,τα πλαστικοποιούμε αν θέλουμε και έπειτα τα κολλάμε πάνω σε κάποιο χαρτόνι, αφρώδες υλικό ή φύλλα φελλού για να πιάνονται πιο εύκολα.

Τοποθετούμε ανακατεμένα και αναποδογυρισμένα κάποια από τα καρτελάκια μας ή και όλα. Καθένας με τη σειρά του σηκώνει 2 τυχαία καρτελάκια. Αν είναι όμοια τα κρατάει κοντά του και ξαναπαίζει, αν όχι επιστρέφει τα καρτελάκια του στις ίδιες θέσεις και παίζει ο επόμενος παίκτης. Αυτός που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα ζευγάρια είναι και ο νικητής!

Παιχνίδι μνήμης

ουράνιο τόξο

Παιχνίδια αντίληψης με χρώματα

Πάμε να παίξουμε με τα χρώματα! Θα βρούμε 3 διαφορετικές διασκεδαστικές δραστηριότητες και ξεκινάω να σας πω για την πρώτη.

Αποτελείται από 2 φύλλα με ουράνια τόξα σε διαφορετικά χρώματα και με πλαίσια στο κάτω μέρος καθώς επίσης από ακόμη ένα φύλλο με καρτελάκια που έχουν κουκίδες. Ο ένας τρόπος είναι να κολλήσουμε τα καρτελάκια σε κάποιο χαρτόνι και να τα κόψουμε ώστε να χρησιμοποιηθούν πολλές φορές. Ο άλλος είναι να τα κόψουμε μαζί με το παιδί και εκείνο να τα κολλήσει απευθείας στα σωστά πλαίσια.

Στόχος είναι το παιδί να παρατηρήσει τα χρώματα στα καρτελάκια του και να τα τοποθετήσει/κολλήσει κάτω από το αντίστοιχο ουράνιο τόξο.

εκτυπώσιμο υλικό

Οι επόμενες 2 δραστηριότητες όπως βλέπουμε πιο πάνω περιλαμβάνουν ζωγραφική. Σύμφωνα με τα χρώματα που έχουν οι κουκίδες ζωγραφίζουμε τα ουράνια τόξα μας και με βάση τα ουράνια τόξα χρωματίζουμε αντίστοιχα τα λευκά τετράγωνα.

Παιχνίδια αντίληψης με χρώματα

Το παρόν αρχείο δημιουργήθηκε από το Δημιουργικό παιχνίδι/creative play

και είναι για προσωπική σας χρήση. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και

η αναπαραγωγή ολόκληρου ή μέρους του αρχείου.

Σας ευχαριστώ!

ανοιξιάτικες δραστηριότητες

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδαςblog

pinterest & instagram

Προβληθείτε μέσα από τη σελίδα μας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *