ουράνιο τόξο - παιχνίδια με αριθμούς

Ουράνιο τόξο – παιχνίδια με αριθμούς

Συνεχίζουμε τη θεματική με το ουράνιο τόξο – παιχνίδια με αριθμούς. Πιο κάτω θα βρείτε διαφορετικά εκτυπώσιμα αρχεία με οδηγίες για το πως μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε με τα παιδιά σας!

Ουράνιο τόξο - παιχνίδια με αριθμούς

Επιτραπέζιο παιχνίδι αναγνώρισης αριθμών

Το παιχνίδι αυτό έχει σκοπό να βοηθήσει τα παιδιά να μάθουν να αναγνωρίζουν για αρχή τους πρώτους έξι αριθμούς.

Εκτυπώνουμε τις καρτέλες μας ώστε όλοι να έχουμε από μια. Καθένας με τη σειρά
του ρίχνει το ζάρι και καλύπτει με ένα κουμπάκι/πομ πομ τον αντίστοιχο αριθμό στην καρτέλα του. Όποιος καλύψει πρώτος όλους τους αριθμούς του κερδίζει.

Τώρα τι γίνεται με το ζάρι. Το κλασικό ζάρι που φέρει κουκίδες θα δυσκολέψει πολύ τα παιδιά καθώς εισάγουμε και ποσότητες ταυτόχρονα με τους αριθμούς. Παίρνουμε λοιπόν αυτό το ζάρι ή βρίσκουμε στην αγορά ένα μεγαλύτερο και κολλάμε σε κάθε πλευρά του στρογγυλές ετικέτες στις οποίες έχουμε γράψει τους αριθμούς μας. Αυτό έχουμε κάνει και εμείς και είναι πολύ βολικό καθώς το ίδιο ζάρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για γράμματα αλλά και σχήματα!

Επιτραπέζιο παιχνίδι αναγνώρισης αριθμών

ουράνιο τόξο εκτυπώσιμο

Κάρτες με αριθμούς και ποσότητες

Το αρχείο μας εδώ περιλαμβάνει 12 κάρτες με αριθμούς και ποσότητες και θα χρειαστεί να τα πλαστικοποιήσουμε ή έστω να τα κολλήσουμε σε κάποιο χαρτόνι για να μπορέσουν τα μικρά χεράκια να τα χρησιμοποιήσουνε πιο εύκολα.

Ο πρώτος τρόπος είναι να δώσουμε στο παιδί τα καρτελάκια και τα μανταλάκια. Εκείνο με τη σειρά του θα πρέπει να μετρήσει τις εικόνες και να βάλει ένα μανταλάκια στο κουτάκι με τον σωστό αριθμό.

Ο δεύτερος τρόπος δεν απαιτεί να κοπούν τα καρτελάκια αλλά δεν περιλαμβάνει μανταλάκια. Δίνουμε λοιπόν το αρχείο στο παιδί και ένα δοχείο με υλικά όπως κυβάκια, κουμπάκια, πομ πομ κ.τ.λ. Εκείνο μετράει τις εικόνες και καλύπτει τον σωστό αριθμό με κάποιο από τα υλικά του.

κάρτες με αριθμούς και ποσότητες

εκτυπώσιμο αριθμοί

Καρτελάκια αρίθμησης και προγραφής

Εδώ θα βρούμε 10 μεγάλα καρτελάκια αρίθμησης και προγραφής. Περιλαμβάνουν αριθμούς από τη μια πλευρά και ποσότητες από την άλλη καθώς και αριθμούς που αποτελούνται από κουκίδες ώστε να βοηθήσουμε το παιδί στην προσπάθεια του να γράψει.

Αν έχουμε παιδάκι που τώρα ξεκινάει να μετράει δίνουμε τα καρτελάκια ολόκληρα και μετράμε μαζί του. Σε δεύτερο χρόνο κόβουμε τα καρτελάκια στη μέση και εκείνο ενώνει τα σωστά κομμάτια.

Για το παιδί που είναι σε πρόκειται να πάει στο δημοτικό ή βρίσκεται ήδη σε αυτό δίνουμε τα καρτελάκια κομμένα στη μέση, εκείνο μετράει και ενώνει τα σωστά ενώ ταυτόχρονα με οδηγό τις κουκίδες το ενθαρρύνουμε να γράψει τους πρώτους του αριθμούς.

καρτελάκια αρίθμησης και προγραφής

Το παρόν αρχείο δημιουργήθηκε από το Δημιουργικό παιχνίδι/creative play
και είναι για προσωπική σας χρήση. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και η αναπαραγωγή ολόκληρου ή μέρους του αρχείου.

Σας ευχαριστώ!

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδαςblog

pinterest & instagram

Προβληθείτε μέσα από τη σελίδα μας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *