Ουράνιο τόξο - Μαθαίνω γράμματα

Ουράνιο τόξο – Μαθαίνω γράμματα

Συνεχίζουμε την αγαπημένη θεματική με το ουράνιο τόξο – μαθαίνω γράμματα. Πιο κάτω θα βρούμε 3 διαφορετικά αρχεία που θα μας βοηθήσουν να αναγνωρίσουμε τα γράμματα και τους ήχους τους.

Ουράνιο τόξο - Μαθαίνω γράμματα

Παιχνίδι αναγνώρισης γραμμάτων

Εδώ θα βρούμε ένα αρχείο με το ουράνιο τόξο και τα γράμματα και ένα ακόμα αρχείο που περιλαμβάνει καρτελάκια με κεφαλαία και πεζά γράμματα καθώς και εικόνες που αντιστοιχούν σε καθένα από αυτά. Προετοιμάζουμε λοιπόν το υλικό μας. Κάνουμε τα καρτελάκια μια στοίβα και τα αφήνουμε στο πλάι από το χαλάκι με το ουράνιο τόξο μας και προσθέτουμε και ένα δοχείο με κουμπιά ή πομ πομ .

Το παιδί εντοπίζει τα γράμματα από τα καρτελάκια του και βάζει στη αντίστοιχη θέση τους πάνω στο ουράνιο τόξο ένα κουμπάκι. Ταυτόχρονα λέμε ποιες εικόνες βλέπουμε στα καρτελάκια τονίζοντας τον ήχο του αρχικού γράμματός τους.

παιχνίδι αναγνώρισης γραμμάτων

καρτελάκια με γράμματα

Φωνολογική επίγνωση

Εδώ θα βρούμε 24 καρτελάκια με γράμματα στη μια πλευρά και εικόνες από την άλλη. Επιλέγουμε στην αρχή 5-6 καρτελάκια ολόκληρα. Ζητάμε από το παιδί να μας πει τι εικόνες βλέπει και τονίζουμε τον ήχο του πρώτου γράμματος της κάθε λέξης δείχνοντας ταυτόχρονα και τα γράμματα που της αντιστοιχούν. Σε δεύτερο χρόνο κόβουμε τα καρτελάκια και το παιδί σύμφωνα με τον ήχο του γράμματος (που φροντίζουμε να τονίζουμε εμείς) βρίσκει την σωστή εικόνα και δημιουργεί το ζευγάρι του.

ουράνιο τόξο – φωνολογική επίγνωση

Ενώνουμε τα κεφαλαία με τα πεζά γράμματα

Αυτή η απλή εκτυπώσιμη δραστηριότητα είναι ιδανική για την αναγνώριση γραμμάτων και αντιστοίχιση κεφαλαίων και πεζών. Εκτυπώνουμε τα 24 καρτελάκια με κεφαλαία και πεζά γράμματα σε κάθε πλευρά και τα κόβουμε στη μέση. Ξεκινάμε με 5-6 ζευγαράκια στη αρχή με γράμματα κατά προτίμηση που έχει το όνομα του παιδιού μας ή όποιο άλλο γράμμα εμείς θέλουμε. Τα γράμματα η,ι,υ και ω προτείνω να τα αφήσετε για το τέλος.

καρτελάκια με γράμματα

Το παρόν αρχείο δημιουργήθηκε από το Δημιουργικό παιχνίδι/creative play
και είναι για προσωπική σας χρήση. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και
η αναπαραγωγή ολόκληρου ή μέρους του αρχείου.

Σας ευχαριστώ!

ανοιξιάτικες δραστηριότητες

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδαςblog

pinterest & instagram

Προβληθείτε μέσα από τη σελίδα μας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *