εύκολα και χρωματιστά μαθηματικά

Εύκολα και χρωματιστά μαθηματικά

Με αυτό το εκτυπώσιμο αρχείο μαθαίνουμε εύκολα και χρωματιστά μαθηματικά! Πάμε να δούμε πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το συγκεκριμένο αρχείο.

Εάν έχουμε παιδάκι προσχολικής ηλικίας με το αρχείο αυτό θα έρθει σε επαφή με τους αριθμούς και τις ποσότητες ζωγραφίζοντας. Χρησιμοποιώντας απλά ένα κλασικό ζάρι ή ένα με αριθμούς επάνω, που θα το προτιμούσα, τα μαθηματικά γίνονται παιχνίδι. Αν δεν έχουμε ζάρι με αριθμούς μπορούμε στο υπάρχον να κολλήσουμε κάποια στρογγυλή λευκή ετικέτα και να γράφουμε κάθε φορά τους αριθμούς που θέλουμε να δουλέψουμε.

Η διαδικασία απλή, το παιδί ρίχνει το ζάρι και σύμφωνα με τον αριθμό που θα φέρει θα χρωματίσει την αντίστοιχη περιοχή με τις τελείες στο σχέδιό του, οριζόντια ή κάθετα. Κάθε φορά θα χρησιμοποιεί διαφορετικά χρώματα και στο τέλος θα έχει ένα πολύχρωμο σχέδιο και σίγουρα θα έχει εξοικειωθεί με το μέτρημα, τις ποσότητες και τους αριθμούς.

Τώρα για το παιδάκια που βρίσκονται στις πρώτες τάξεις του δημοτικού η διαδικασία είναι η ίδια με την μόνη διαφορά ότι εδώ θα χρειαστούμε 2 ζάρια για να κάνουμε προσθέσεις/αφαιρέσεις και το αποτέλεσμά τους θα αποτυπώνεται στη χρωματισμένη περιοχή. Όσοι το δοκιμάστε με τα παιδιά σας θα χαρώ να μου στείλετε τις εντυπώσεις σας!

χρωματιστά μαθηματικά

επιστροφή στην αρχική

δραστηριότητες με αριθμούς / γράμματα

παιδικά βιβλίαβιβλία για γονείς και εκπαιδευτικούς

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδαςblog

pinterest & instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *