Πέππα το γουρουνάκι

Παίζουμε παρέα με την Πέππα το γουρουνάκι

Ποιος θα μου το έλεγε ότι θα χρειαζόταν να δημιουργήσω μια σειρά από εκτυπώσιμες δραστηριότητες και παιχνίδια για να παίζουμε παρέα με την Πέππα το γουρουνάκι και τους φίλους της!

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα παιδιά θέλουν την παρέα της Πέππας γι’ αυτό λοιπόν σκέφτηκα να δημιουργήσω ένα διασκεδαστικό υλικό για να δουλεύουμε με τα παιδιά. Παρακάτω θα βρείτε διαφορετικά αρχεία για να κάνετε λήψη όποιο σας αρέσει!

Πέππα το γουρουνάκι

Το αρχείο περιλαμβάνει 3 χαλάκια ταύτισης αριθμών από το 1 έως το 6. Θα χρειαστούμε ένα ζάρι με αριθμούς και ένα δοχείο με πομ πομ, κυβάκια, χάντρες κ.τ.λ. Σκοπός του παιχνιδιού είναι τα παιδιά να μάθουν να αναγνωρίζουν για αρχή τους πρώτους έξι αριθμούς.

Εκτυπώνουμε λοιπόν τις καρτέλες μας ώστε όλοι να έχουμε από μια. Καθένας με τη σειρά
του ρίχνει το ζάρι και καλύπτει με ένα κουμπάκι/πομ πομ τον αντίστοιχο αριθμό στην καρτέλα του. Όποιος καλύψει πρώτος όλους τους αριθμούς του κερδίζει.

Κάντε εδώ λήψη του αρχείου χαλάκια ταύτισης αριθμών

Πέππα το γουρουνάκι

Εδώ θα βρούμε 4 παζλ τα οποία περιλαμβάνουν αριθμούς. Για τα παιδιά που γνωρίζουν κάποιους αριθμούς η διαδικασία θα είναι πιο εύκολη, ενώ για τα υπόλοιπα είναι ένας άλλος τρόπος να έρθουν σε επαφή με αυτούς.

Εδώ μπορείτε να κάνετε λήψη του αρχείου με τα παζλ

δραστηριότητες με την Πέππα

Να και ένα παιχνίδι μνήμης για όλη την οικογένεια! Το παιχνίδι αποτελείται από δυο σελίδες με καρτελάκια σε ζευγάρια. Κόβουμε τα καρτελάκια, τα πλαστικοποιούμε αν θέλουμε και έπειτα τα κολλάμε πάνω σε κάποιο χαρτόνι, αφρώδες υλικό ή φύλλα φελλού για να πιάνονται πιο εύκολα.

Τοποθετούμε ανακατεμένα και αναποδογυρισμένα κάποια από τα καρτελάκια μας ή και όλα. Καθένας με τη σειρά του σηκώνει 2 τυχαία καρτελάκια. Αν είναι όμοια τα κρατάει κοντά του και ξαναπαίζει, αν όχι επιστρέφει τα καρτελάκια του στις ίδιες θέσεις και παίζει ο επόμενος παίκτης. Αυτός που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα ζευγάρια είναι και ο νικητής!

Εδώ θα βρείτε το παιχνίδι μνήμης

Πέππα το γουρουνάκι

Το παιχνίδι ταύτισης εικόνων αποτελείται από 2 διαφορετικά ταμπλώ και μια σελίδα με καρτελάκια που θα πρέπει να κόψουμε. Είναι ιδανικό για τους μικρότερους της παρέας όμως εύκολα γίνεται και επιτραπέζιο παιχνίδι!

Ο πρώτος τρόπος είναι να δώσουμε έναν πίνακα στο παιδάκι μας και τα καρτελάκια για να γίνει μια απλή ταύτιση εικόνων. Εκτυπώνουμε τόσους πίνακες και καρτελάκια όσα και τα παιδάκια που έχουμε.

Ο δεύτερος τρόπος είναι να μετατρέψουμε το υλικό αυτό σε εύκολο επιτραπέζιο παιχνίδι. Εκτυπώνουμε τόσους πίνακες όσοι είναι και οι παίκτες μας ώστε ο καθένας να έχει από έναν. Εκτυπώνουμε μια φορά και κόβουμε τα καρτελάκια μας και τα βάζουμε όλα σε ένα πουγκί ή δοχείο ώστε να μην φαίνονται.


Ο κάθε παίκτης με τη σειρά του πιάνει ένα τυχαίο καρτελάκι, εντοπίζει την εικόνα του στον
πίνακά του και τοποθετεί εκεί ένα κυβάκι/πομ πομ και επιστρέφει το καρτελάκι πίσω στο
δοχείο. Ο παίκτης που θα συμπληρώσει πρώτος τον πίνακά του κερδίζει!

Εκτυπώστε εδώ το παιχνίδι ταύτισης

Το αρχείο αποτελείται από 16 σελίδες και περιλαμβάνει 12 δραστηριότητες.

Βρείτε εδώ τα φύλλα δραστηριοτήτων

Εδώ θα βρείτε και χρωμοσελίδες

Το παρόν αρχείο δημιουργήθηκε από το Δημιουργικό παιχνίδι/creative play
και είναι για προσωπική σας χρήση. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και
η αναπαραγωγή ολόκληρου ή μέρους του αρχείου.

Σας ευχαριστώ!

επιστροφή στην αρχική

βιβλία για γονείς και εκπαιδευτικούςπαιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδας

blog

pinterest & instagram

Προβληθείτε μέσα από τη σελίδα μας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *