Χρωματίζουμε λουλούδια με σταγονόμετρα

Χρωματίζουμε λουλούδια με σταγονόμετρα

Αυτή την τεχνική δεν τη χρησιμοποιούμε συχνά ενώ μας αρέσει. Μην με ρωτήσετε το γιατί…ούτε εγώ δεν ξέρω. Μάλλον δεν είναι κάτι που μου έρχεται εύκολα στο νου. Σήμερα χρωματίζουμε λουλούδια με σταγονόμετρα, μαθαίνουμε τα χρώματα και φυσικά διασκεδάζουμε.

Εκτυπώνουμε λουλούδια που μας αρέσουν από το διαδίκτυο ή φτιάχνουμε τα δικά μας από χαρτόνι. Επιλέξαμε και εκτυπώσαμε μονόχρωμα λουλούδια ώστε να γίνει η ταύτιση χρώματος αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο να το κάνετε και εσείς. Πάνω στο κάθε ένα από αυτά βάλαμε δίσκους ντεμακιγιάζ αλλά και μια μπάλα από βαμβάκι μια χαρά κάνει την δουλεία της.

Πάμε να προετοιμάσουμε τα χρώματα. Επιλέγουμε τα χρώματα μας και τα αραιώνουμε μέσα σε βαζάκια. Αν έχουμε σταγονόμετρα τα χρησιμοποιούμε αλλιώς υπάρχει και η επιλογή της σύριγγας ή ενός κουταλιού. Τα παιδιά μεταφέρουν τα χρώματα από τα βαζάκια τους και τα ρίχνουν στα λουλούδια τους ώστε να αποκτήσουν χρωματιστή γύρη. Η συγκέντρωση και η ανάπτυξη της λεπτής κινητικότητας και φυσικά η ευχαρίστηση είναι τα πλεονεκτήματα τέτοιων δραστηριοτήτων.

Καλή διασκέδαση!

ανοιξιάτικες δραστηριότητες

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία & βιβλία για γονείς και εκπαιδευτικούς

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδας

blog

pinterest & instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *