Διακοσμητικό ουράνιο τόξο με χάντρες

Διακοσμητικό ουράνιο τόξο με χάντρες

Το ουράνιο τόξο είναι αγαπημένη θεματική για μικρούς και μεγάλους με πολλούς τρόπους αξιοποίησης! Το σημερινό είναι ένα κρεμαστό διακοσμητικό ουράνιο τόξο με χάντρες!

Θα χρειαστούμε συρματάκια πίπας και χάντρες σε διάφορα χρώματα καθώς και σπάγκο ή χρωματιστή κορδέλα. Για το κλασικό ουράνιο τόξο θα χρειαστούμε υλικά στα 6 βασικά του χρώματα. Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητο καθώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λιγότερα ή και περισσότερα χρώματα. Επίσης μια άλλη εναλλακτική είναι να χρησιμοποιήσουμε κοντινές αποχρώσεις ενός ή δυο χρωμάτων σύμφωνα πάντα με τα υλικά που έχουμε.

Εμείς θα μείνουμε στην εκδοχή που βλέπετε πιο κάνω. Χρησιμοποιήσαμε συρματάκια χειροτεχνίας τα οποία τοποθετήσαμε στη σειρά το ένα κάτω από το άλλο και με το ψαλίδι μας τα κόψαμε ώστε το πρώτο να είναι το μεγαλύτερο και το τελευταίο το μικρότερο σε μέγεθος.

Bead and pipe cleaner rainbow craft

Στο πρώτο συρματάκι που είναι κόκκινο περάσαμε κόκκινες χάντρες κ.ο.κ μέχρι να φτάσουμε στο μοβ. Πριν αρχίσουμε να περνάμε τις χάντρες διπλώνουμε ελάχιστα τη μια άκρη από το συρματάκι μας για να μπορέσουν οι χάντρες να μείνουν στη θέση τους. Στη συνέχεια το παιδί περνάει τις χάντρες του σε όλα τα συρματάκια και μετά διπλώνουμε πάλι ελάχιστα και τις υπόλοιπες άκρες για να σταθεροποιήσουμε την κατασκευή μας και της δίνουμε μια κλίση ώστε να δημιουργήσουμε καμπυλωτό σχήμα.

Τώρα για να μείνει ενιαία η κατασκευή μας ώστε να μπορέσουμε να την κρεμάσουμε υπάρχουν δυο λύσεις. Η πρώτη είναι να κολλήσουμε με κόλλα σιλικόνης μεταξύ τους τα συρματάκια με τα χρώματα και η δεύτερη είναι πάλι με κολλά σιλικόνης να κολλήσουμε στο κέντρο της κατασκευής μας (όπου θα είναι και το πίσω μέρος της) ένα ξυλάκι χειροτεχνίας, να κόψουμε το κομμάτι που περισσεύει και εκεί να κολλήσει και η κορδέλα μας.

ανοιξιάτικες δραστηριότητες

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία & βιβλία για γονείς και εκπαιδευτικούς

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδας

blog

pinterest & instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *