Χρωματιστές τουλίπες με ρύζι

Χρωματιστές τουλίπες με ρύζι

Οι χρωματιστές τουλίπες με ρύζι είναι ένα αισθητηριακό παιχνίδι. Σκοπός του είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με διάφορα υλικά μέσω της αφής και να διασκεδάσουν!

Πάμε λοιπόν να το προετοιμάσουμε. Σε ένα κομμάτι χαρτόκουτο σχεδιάζουμε τις τουλίπες μας με μολύβι. Σύμφωνα με το πόσο μεγάλη είναι η επιφάνεια μας φτιάχνουμε όσες τουλίπες χωράνε.

Παίρνουμε πάλι άλλο ένα κομμάτι χαρτόκουτο ή κάποιο χαρτόνι για μεγαλύτερη ευκολία και το κόβουμε σε λωρίδες. Εδώ θα πρέπει να υπολογίσουμε το πάχος τους να είναι σχεδόν όσο και το δάχτυλό μας. Έπειτα με κόλλα σιλικόνης κολλάμε τις λωρίδες ακολουθώντας στο σχέδιο από τις τουλίπες μας ώστε να δημιουργήσουμε τοιχώματα στα λουλούδια μας. Για μίσχο κολλάμε πράσινα συρματάκια χειροτεχνίας ή απλά τον ζωγραφίζουμε.

sensory spring activities

Πάμε τώρα στο χρωματιστό ρύζι το οποίο είναι ένα υλικό όπως και το αλάτι που είναι εύκολο να χρωματιστούν. Δεν θα σας πω για σακουλάκια ή χρώματα ζαχαροπλαστικής. Θέλουμε εύκολες και γρήγορες διαδικασίες. Υπολογίζουμε περίπου ένα φλιτζάνι ρύζι για το κάθε χρώμα. Το ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε ένα κουταλάκι ξύδι αν θέλουμε, χρώμα τέμπερας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Έπειτα απλώνουμε το ρύζι μας σε αλουμινόχαρτο να στεγνώσει. Ακολουθούμε αυτή τη διαδικασία για κάθε χρώμα που θα φτιάξουμε.

Μετά το πέρας της δραστηριότητας δεν πετάμε τίποτα! Αποθηκεύουμε το ρύζι ανά χρώμα και συγκεντρώνουμε αυτό που υπάρχει στις τουλίπες μας, γυρνώντας ανάποδα την κατασκευή μας, σε ένα σακουλάκι ή δοχείο για να το ξαναχρησιμοποιήσουμε σε άλλες δραστηριότητες.

Πως παίζουμε

Δίνουμε στα παιδιά τις τουλίπες, το χρωματιστό ρύζι και κουτάλια και αυτά πιστέψτε με ξέρουν τι να κάνουν. Αν θέλουμε όμως να δώσουμε έναν εκπαιδευτικό χαρακτήρα στη συγκεκριμένη δραστηριότητα φτιάχνουμε ένα πινακάκι με αριθμούς όπου ο καθένας αντιστοιχεί σε μια τουλίπα αλλά και σε ένα χρώμα π.χ. η τουλίπα με τον αριθμό 5 έχει κίτρινο χρώμα κ .ο κ. Εδώ αντίστοιχα μπορούμε να παίξουμε με γράμματα και με σχήματα με τον ίδιο τρόπο.

Καλή διασκέδαση!

ανοιξιάτικες δραστηριότητες

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδας

blog

pinterest & instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *