Λουλουδένια γράμματα

Λουλουδένια γράμματα

Αυτά τα λουλούδια σίγουρα τα έχετε δει σε προηγούμενες δραστηριότητες. Ξεκίνησαν ως κατασκευή και μετά μετατράπηκαν σε εκπαιδευτική δραστηριότητα κάνοντας ταύτιση αριθμών. Σήμερα έχουμε λουλουδένια γράμματα, μια δραστηριότητα ταύτισης γραμμάτων!

Τα λουλούδια μας είναι από χάρτινα πιάτα που τα έχουμε χρωματίσει με τέμπερες, για μίσχο έχουμε βάλει ένα καλαμάκι και για φύλλα αυτές τις ξύλινες καρδούλες. Τοποθετούμε ή γράφουμε τα γράμματα μας κεφαλαία ή πεζά ή και τα δύο μαζί στη γύρη του λουλουδιού μας αφήνοντας τα φύλλα του κενά. Δίνουμε τα γράμματα στο παιδί και εκείνο εντοπίζει τα όμοια και τα ακουμπάει στα φύλλα λέγοντας πάντα το όνομα του γράμματος κάθε φορά.

δραστηριότητες με γράμματα

Σκοπός είναι να έρθει το παιδί σε επαφή με τα πρώτα γράμματα, να τα αναγνωρίσει, να τα ονοματίσει ή να παράγει τον ήχο τους. Είμαστε δίπλα στο παιδί σε όλη την διαδικασία και ονοματίζουμε τα γράμματα μαζί του. Μια ωραία ιδέα είναι να ξεκινήσουμε να μάθουμε τα γράμματα του ονόματός του και έπειτα να δοκιμάσει να τα γράψει σε χαρτί.

Πάμε να δούμε εναλλακτικές για να δημιουργήσουμε αυτή τη δραστηριότητα. Ζωγραφίζουμε λουλούδια μαζί με το παιδί ή εκτυπώνουμε κάποια που μας αρέσουν από το διαδίκτυο. Γράφουμε τα γράμματα στη γύρη ή στα φύλλα του λουλουδιού και το παιδί τα αντιγράφει πάνω στο λουλούδι του. Αν δυσκολεύεται στη γραφή μπορούμε να δημιουργήσουμε με κουκίδες τα γράμματα ώστε να το βοηθήσουμε.

Ένας άλλος πιο απλός τρόπος που απαιτεί μια μικρή προετοιμασία από εμάς είναι να φτιάξουμε πολύ μικρά καρτελάκια από χαρτόνι ή χαρτόκουτο με τα γράμματα ώστε το παιδί να κάνει την ταύτιση.

επιστροφή στην αρχική

ανοιξιάτικες δραστηριότητες

δραστηριότητες με αριθμούς / γράμματα

παιδικά βιβλία & βιβλία για γονείς και εκπαιδευτικούς

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδας

blog

pinterest & instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *