Αμυγδαλιά με φασόλια

Αμυγδαλιά με φασόλια

Δέντρο είναι όπως τ΄ άλλα ο βοριάς δεν το φοβίζει

σα νυφούλα φορτωμένο το Γενάρη ανθίζει!

Η αμυγδαλιά ή αλλιώς ”η νυφούλα του χιονιά”, είναι αγαπημένο καρποφόρο δέντρο που συναντάμε παντού στην ελληνική ύπαιθρο και συμβολίζει την ελπίδα, την αναγέννηση της φύσης και τον ερχομό της άνοιξης.

Εκτός από τα πεντανόστιμα αμύγδαλα που απολαμβάνουμε φρέσκα και αποξηραμένα, οι αμυγδαλιές είναι διάσημες για την υπέροχη ανθοφορία τους. Κάθε χρόνο στα μέσα Ιανουαρίου, ξεπροβάλουν λευκά-ροζ λουλούδια πάνω στα γυμνά κλαδιά τους, πριν ακόμη ακόμα εμφανιστούν τα φύλλα τους, στέλνοντας ένα μήνυμα απέραντης αισιοδοξίας και ομορφιάς μέσα στον χειμώνα.

Αμυγδαλιά με φασόλια

Η αμυγδαλιά με φασόλια είναι μια ωραία χειροτεχνία για να υποδεχτούμε την άνοιξη. Σε ένα χαρτόνι ζωγραφίζουμε το δέντρο μας ή ένα κλαδί και το χρωματίζουμε. Για το κάθε ανθάκι θα χρειαστούμε περίπου 5 φασόλια. Αν υπάρχουν βαμμένα από πριν τα κολλάμε απευθείας στα κλαδιά μας αλλιώς τα βάφουμε με ροζ τέμπερα αφού πρώτα τα έχουμε κολλήσει επάνω στην κατασκευή μας.

Για τον κορμό και τα κλαδιά μπορούμε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσουμε μπαλάκια από καφέ γκοφρέ χαρτί, να κολλήσουμε φακές, όσπρια και ζυμαρικά τα οποία μετέπειτα θα βάψουμε καφέ με το πινέλο μας. Μια άλλη ιδέα για τα ανθάκια είναι να χρησιμοποιήσουμε ροζ γκορφέ χαρτί και να φτιάξουμε μπαλίτσες, να βάψουμε πασατέμπο, να κολλήσουμε πλαστελίνη ακόμα και να δημιουργήσουμε ροζ κουκίδες με τη βοήθεια μιας μπατονέτας. Οι εναλλακτικές είναι πολλές, οπότε δίνουμε στο παιδί κάποια από τα υλικά και εκείνο επιλέγει αυτά που του αρέσουν για να δημιουργήσει τη δική του αμυγδαλιά!

ανοιξιάτικες δραστηριότητες

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία & βιβλία για γονείς και εκπαιδευτικούς

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδας

blog

pinterest & instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *