Αυγά από χάρτινα πιάτα

Αυγά από χάρτινα πιάτα

Αυγά από χάρτινα πιάτα είναι η σημερινή μας κατασκευή και θα χρειαστούμε χάρτινα πιάτα και γκοφρέ χαρτί σε διάφορα χρώματα.

Παίρνουμε τα χάρτινα πιάτα μας και με το ψαλίδι μας τους δίνουμε ένα οβάλ σχήμα. Αν θέλουμε να ακολουθήσουμε κάποιο μοτίβο σχεδιάζουμε με μολύβι διάφορες γραμμές και σχήματα για να μπορέσει το παιδί να οριοθετήσει τις περιοχές με διαφορετικά χρώματα ή υλικά.

Τα δικά μας είναι πολύ απλά. Με κόλλα σιλικόνης κολλήσαμε μικρά κομμάτια γκοφρέ που απλά τα τσαλακώσαμε με τα δάχτυλά μας και ακολουθήσαμε μια κυκλική πορεία με διαφορετικά χρώματα μέχρι το κέντρο του αυγού μας. Το δεύτερο αυγό το φτιάξαμε ακόμα πιο απλό. Κολλήσαμε τετράγωνα κομμάτια από γκοφρέ χαρτί το ένα δίπλα στο άλλο και δημιουργήσαμε σειρές με τρία διαφορετικά χρώματα.

πασχαλινές κατασκευές

Μια άλλη παραλλαγή είναι να βάψουμε τα αυγά μας με χρώματα και να κολλήσουμε επάνω διάφορα υλικά όπως μπαλάκια από γκοφρέ, κουμπιά, χάντρες, ζυμαρικά και όσπρια. Μια ωραία ιδέα επίσης είναι πάνω σε κάθε αυγό να γράψουμε το αρχικό γράμμα του ονόματός μας και να κολλήσουμε επάνω μικρά ανθάκια ή χαντρούλες!

πασχαλινές δραστηριότητες

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδας

blog

pinterest & instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *