Πασχαλινό παιχνίδι αναγνώρισης αριθμών

Πασχαλινό παιχνίδι αναγνώρισης αριθμών

Το πασχαλινό παιχνίδι αναγνώρισης αριθμών είναι ένα εκτυπώσιμο αρχείο που περιλαμβάνει δυο καρτέλες με αυγά στα οποία αναγράφονται οι αριθμοί μέχρι τον αριθμό 6. Σκοπός είναι τα παιδιά μέσα από αυτό το diy παιχνίδι να μάθουν και να αναγνωρίζουν τους αριθμούς από το 1 μέχρι το 6.

Πως παίζεται το παιχνίδι

Εκτυπώνουμε το αρχείο με τις καρτέλες μας ώστε όλοι να έχουμε από μια. Καθένας με τη σειρά του ρίχνει το ζάρι με τους αριθμούς και καλύπτει με ένα κουμπάκι/πομ πομ τον αντίστοιχο αριθμό στην καρτέλα του. Όποιος καλύψει πρώτος όλους τους αριθμούς του κερδίζει.

Το κλασικό ζάρι που φέρει κουκίδες θα δυσκολέψει πολύ τα παιδιά καθώς εισάγουμε ποσότητες ταυτόχρονα με τους αριθμούς. Παίρνουμε λοιπόν αυτό το ζάρι ή βρίσκουμε στην αγορά ένα μεγαλύτερο και κολλάμε σε κάθε πλευρά του στρογγυλές ετικέτες στις οποίες έχουμε γράψει τους αριθμούς μας. Αυτό έχουμε κάνει και εμείς και είναι πολύ βολικό καθώς το ίδιο ζάρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για γράμματα αλλά και σχήματα!

κάντε λήψη του αρχείου easter egg – roll & cover

πασχαλινό εκτυπώσιμο αρχείο

Πασχαλινές χρωμοσελίδες με αριθμούς

Οι πασχαλινές χρωμοσελίδες είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τους αριθμούς ζωγραφίζοντας! Έφτιαξα λοιπόν 5 εκτυπώσιμα φύλλα με πασχαλινά αυγά και το καθένα από αυτά περιλαμβάνει ένα μικρό πίνακα με αριθμούς και χρώματα. Το παιδί καλείται να αναγνωρίσει τους αριθμούς και να ζωγραφίσει με το σωστό χρώμα το κάθε τμήμα του αυγού του!

Εδώ θα βρείτε το αρχείο πασχαλινές χρωμοσελίδες με αριθμούς

πασχαλινές χρωμοσελίδες

Το παρόν αρχείο δημιουργήθηκε από το Δημιουργικό παιχνίδι/creative play και είναι για προσωπική σας χρήση. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και η αναπαραγωγή ολόκληρου ή μέρους του αρχείου.

Σας ευχαριστώ!

πασχαλινές δραστηριότητες

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδας

blog

pinterest & instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *