Εκτυπώσιμα καροτένια παιχνίδια

Εκτυπώσιμα καροτένια παιχνίδια

Σε αυτή την ανάρτηση θα βρείτε 2 εκτυπώσιμα καροτένια παιχνίδια ιδανικά για παιδάκια 2,5 ετών και άνω.

πασχαλινές δραστηριότητες

Παιχνίδι μνήμης

Το καροτένιο παιχνίδι μνήμης αποτελείται από δυο σελίδες με καρτελάκια σε ζευγάρια. Κόβουμε τα καρτελάκια, τα πλαστικοποιούμε αν θέλουμε και έπειτα τα κολλάμε πάνω σε κάποιο χαρτόνι, αφρώδες υλικό ή φύλλα φελλού για να πιάνονται πιο εύκολά.

Τοποθετούμε ανακατεμένα και αναποδογυρισμένα κάποια από τα καρτελάκια μας ή και όλα. Καθένας με τη σειρά του σηκώνει 2 τυχαία καρτελάκια. Αν είναι όμοια τα κρατάει κοντά του και ξαναπαίζει, αν όχι επιστρέφει τα καρτελάκια του στις ίδιες θέσεις και παίζει ο επόμενος παίκτης. Αυτός που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα ζευγάρια είναι και ο νικητής!

Εδώ θα κατεβάσετε το αρχείο land of carrots – memory game

Παιχνίδι ταύτισης εικόνων

Εκτυπώνουμε τόσους πίνακες όσοι είναι και οι παίκτες μας ώστε ο καθένας να έχει από έναν. Εκτυπώνουμε και κόβουμε τα καρτελάκια μας και τα βάζουμε όλα σε ένα πουγκί ή σε ένα δοχείο ώστε να μην φαίνονται.

Ο κάθε παίκτης με τη σειρά του πιάνει ένα τυχαίο καρτελάκι, εντοπίζει την εικόνα του στον πίνακά του και τοποθετεί εκεί ένα κυβάκι/ πομ πομ και επιστρέφει το καρτελάκι πίσω στο δοχείο. Ο παίκτης που θα συμπληρώσει πρώτος τον πίνακά του κερδίζει!

Κάντε λήψη του αρχείου land of carrots – matching game

πασχαλινές δραστηριότητες

Το παρόν αρχείο δημιουργήθηκε από το Δημιουργικό παιχνίδι/creative play και είναι για προσωπική σας χρήση. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και η αναπαραγωγή ολόκληρου ή μέρους του αρχείου.

Σας ευχαριστώ!

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδας

blog

pinterest & instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *