Μαθαίνουμε αριθμούς στη χώρα των καρότων

Μαθαίνουμε αριθμούς στη χώρα των καρότων

Μαθαίνουμε αριθμούς στη χώρα των καρότων με αυτά τα καροτένια εκτυπώσιμα αρχεία!

Πάμε να τα όλα δούμε αναλυτικά και εσείς θα επιλέξετε όποιο σας αρέσει!

Μαθαίνουμε αριθμούς στη χώρα των καρότων

Land of carrots – flash cards

Το αρχείο αυτό περιλαμβάνει 10 κάρτες που αναγράφουν αριθμούς και ποσότητες. Κατεβάζουμε το αρχείο Land of carrots – flash cards και το εκτυπώνουμε. Έπειτα κόβουμε τα καρτελάκια και τα πλαστικοποιούμε αν αυτό είναι εφικτό. Για ευκολότερο πιάσιμο από τα μικρά χεράκια μπορούμε να κολλήσουμε τις κάρτες μας σε κάποιο χαρτόνι ή αφρώδες υλικό και να το κόψουμε περιμετρικά.

Το παιδί έρχεται σε επαφή με τους αριθμούς και τις αντίστοιχες ποσότητες και μπορεί να ξεκινήσει να μετράει δείχνοντας με το δάχτυλό του μία-μία τις εικόνες στα καρτελάκια του.

easter printables

Land of carrots – counting mat

Το αρχείο Land of carrots – counting mat περιλαμβάνει ένα χαλάκι αρίθμησης όπως αυτό που βλέπουμε πιο πάνω. Εκτυπώνουμε το αρχείο μας και προαιρετικά πλαστικοποιούμε. Για να μην μας γλιστράει το φύλλο μας μπορούμε να το τοποθετήσουμε πάνω σε κάποιο σουπλά ή σε κάποια υφασμάτινη επιφάνεια.

Δίνουμε το χαλάκι αρίθμησης στο παιδί με την προϋπόθεση ότι αναγνωρίζει κάποιους αριθμούς αν όχι όλους καθώς επίσης και ένα δοχείο γεμάτο τουβλάκια/κυβάκια ή και φασόλια. Εκείνο σύμφωνα με τον αριθμό σε κάθε κουτάκι τοποθετεί τις αντίστοιχες ποσότητες από τα υλικά του μετρώντας αργά και δυνατά γιατί συνήθως ο λόγος τρέχει πιο γρήγορα από την κίνηση του χεριού τους.

δραστηριότητες με αριθμούς
πασχαλινό εκτυπώσιμο αρχείο

Land of carrots – clip cards

Το αρχείο Land of carrots – clip cards είναι ίσως το πιο παιχνιδιάρικο αρχείο αυτής της ανάρτησης. Περιλαμβάνει 12 καρτελάκια με αριθμούς και ποσότητες και θα χρειαστεί να τα πλαστικοποιήσουμε ή έστω να τα κολλήσουμε σε κάποιο χαρτόνι για να μπορέσουμε να τα χρησιμοποιήσουμε.

Ο πρώτος τρόπος είναι να δώσουμε στο παιδί τα καρτελάκια και τα μανταλάκια. Εκείνο με τη σειρά του θα πρέπει να μετρήσει τις εικόνες και να βάλει ένα μανταλάκια στο κουτάκι με τον σωστό αριθμό.

EASTER PRINTABLES

Ο δεύτερος τρόπος δεν απαιτεί να κοπούν τα καρτελάκια αλλά δεν περιλαμβάνει μανταλάκια. Δίνουμε λοιπόν το αρχείο στο παιδί και ένα δοχείο με υλικά όπως κυβάκια, κουμπάκια, πομ πομ κ.τ.λ. Εκείνο μετράει τις εικόνες και καλύπτει τον σωστό αριθμό με κάποιο από τα υλικά του.

πασχαλινές εκτυπώσιμες δραστηριότητες

πασχαλινές δραστηριότητες

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδας

blog

pinterest & instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *