Ο μικρός φιλόσοφος

Ο μικρός φιλόσοφος

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Ο μικρός φιλόσοφος ακούει στο όνομα ”Πίκολο” και είναι ένα συνηθισμένο αγόρι γεμάτο απορίες για τον κόσμο που το περιβάλλει. Υπάρχουν φορές που νιώθει αδικημένος, μπερδεμένος, θυμωμένος, νιώθει μικρός αλλά και μεγάλος ταυτόχρονα. Ευτυχώς υπάρχουν οι γονείς του που τον βοηθούν να κατανοήσει κάποια πράγματα.

” Ο μικρός φιλόσοφος ” είναι μια διασκεδαστική και εκπαιδευτική σειρά βιβλίων, για να τη διαβάζουν και να τη μοιράζονται μικροί και μεγάλοι. Κάθε ιστορία είναι γραμμένη με χιούμορ και βοηθά τα παιδιά να απαντήσουν σε ορισμένα καθημερινά, αλλά γνήσια φιλοσοφικά ερωτήματα. Στο τέλος κάθε βιβλίου υπάρχει το «φιλοσοφικό εργαστήρι του Πίκολο», με οδηγίες για τους γονείς, καθώς και συμβουλές και παιχνίδια για τους μικρούς αναγνώστες.

Ο μικρός φιλόσοφος

Είναι δικό μου!

Ο Πίκολο είναι καλεσμένος στο σπίτι του φίλου του, το Όσκαρ. Ο Όσκαρ του δείχνει με περηφάνια τα παιχνίδια του όμως δεν του τα δίνει για να παίξει, τονίζοντάς του ότι είναι δικά του. Τότε ο Πίκολο κάνει παιχνίδι την μπανάνα του κολατσιού. Διασκεδάζει πολύ με αυτοσχέδια σενάρια και ο Όσκαρ τον κοιτάζει με ζήλια. Τελικά θα καταφέρουν να παίξουν παρέα;

Η εγωκεντρική φύση των παιδιών τα κάνει να δυσκολεύονται να μοιραστούν κάτι δικό τους, να κατανοήσουν τα συναισθήματα του άλλου και κατ’ επέκταση να δημιουργήσουν φιλίες. Πρέπει εμείς λοιπόν να βοηθήσουμε το παιδί να κοινωνικοποιηθεί ώστε μόνο του να καταλάβει ότι η συμβίωση με άλλους μας γεμίζει χαρά.

βιβλία συμπεριφοράς

Είναι άδικο!

Ο Πίκολο είναι θυμωμένος και νιώθει αδικημένος! Στον φίλο του δεν επιτρέπεται να βγει έξω για να παίξουν και εκείνος επιστρέφει σπίτι του έξαλλος. Δεν μπορεί να καταλάβει γιατί δεν του επιτρέπουν να φάει όλα τα σοκολατάκια, να κάτσει μέχρι αργά στην τηλεόραση και να παίζει μπάλα στο δρόμο.

Το μικρό αγόρι όμως ελπίζει πως όταν μεγαλώσει θα μπορεί επιτέλους να κάνει οτιδήποτε θέλει. Όμως οι γονείς του, του εξηγούν πως ούτε και αυτό θα είναι εφικτό καθώς γύρω μας υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που πρέπει να σεβαστούμε.

Είναι πολύ δύσκολο για ένα παιδί να δεχτεί κανόνες που μας επιτρέπουν να συμβιώνουμε αρμονικά με άλλους ανθρώπους. Για αυτό πρέπει εμείς να δίνουμε το σωστό παράδειγμα με τις πράξεις μας. Όμως χρειάζεται πάντα να διευκρινίζουμε πως κάποιοι κανόνες που διέπουν τη ζωή των ενηλίκων είναι διαφορετικοί από αυτούς των παιδιών.

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδας

blog

pinterest & instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *