Καροτένιες δραστηριότητες με αριθμούς

Καροτένιες δραστηριότητες με αριθμούς

Για τις καροτένιες δραστηριότητες με αριθμούς θα χρειαστούμε πορτοκαλί χαρτόνι/ χαρτόκουτο και μανταλάκια. Εμείς χρησιμοποιήσαμε χαρτόκουτο και από πάνω κολλήσαμε πορτοκαλί αφρώδες υλικό.

Σχεδιάζουμε τα καρότα μας πάνω σε χαρτόνι ή χαρτόκουτο και τα κόβουμε. Αν χρησιμοποιήσουμε χαρτόκουτο δίνουμε στα παιδιά πορτοκαλί τέμπερα για να τα βάψουν και επάνω τους γράφουμε από έναν αριθμό. Προαιρετικά βάφουμε πράσινα τα μανταλάκια μας και στη μια πλευρά τους γράφουμε με μαρκαδόρο τους αριθμούς και αν θέλουμε προσθέτουμε και τις αντίστοιχες κουκίδες.

Καροτένιες δραστηριότητες με αριθμούς

Δραστηριότητα ταύτισης αριθμών

Η πρώτη μας δραστηριότητα είναι αναγνώριση και ταύτιση αριθμών. Δίνουμε στο παιδί τα καρότα και τα μανταλάκια με τους αριθμούς. Δείχνουμε τη διαδικασία εμείς και εξηγούμε τι θέλουμε να κάνει. Κάθε φορά επαναλαμβάνουμε τους αριθμούς και ξεκινάμε με την πρώτη 5άδα. Το παιδί βάζει τα μανταλάκια στα καρότα που έχουν τον ίδιο αριθμό.

Δραστηριότητα με αριθμούς και ποσότητες

Σε αυτή την δραστηριότητα θα αντιστοιχίσουμε αριθμούς και ποσότητες. Δίνουμε τα καρότα και τα μανταλάκια στο παιδί και δείχνουμε τη διαδικασία μετρώντας καθαρά και αργά. Το παιδί με τη σειρά του, σύμφωνα με τον αριθμό που έχει επάνω του το κάθε καρότο, τοποθετεί τα αντίστοιχα μανταλάκια.

πασχαλινές δραστηριότητες

πασχαλινές δραστηριότητες

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδας

blog

pinterest & instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *