Πασχαλινά αυγά με χρωματιστό αλάτι

Πασχαλινά αυγά με χρωματιστό αλάτι

Τα πασχαλινά αυγά με χρωματιστό αλάτι είναι μια εντυπωσιακή κατασκευή και υπάρχουν δύο τρόποι για να τη φτιάξουμε.

Πάνω σε χαρτόκουτο σχεδιάζουμε τα αυγά μας. Κόβουμε λωρίδες από το ίδιο υλικό και τις κολλάμε περιμετρικά στο αυγό μας για να δημιουργήσουμε τοιχώματα. Εσωτερικά στο αυγό μας δημιουργούμε απλά χωρίσματα ή και πιο περίτεχνα σχέδια με κομμάτια από χαρτόκουτο που έχουμε ήδη κόψει. Μια άλλη λύση εδώ είναι να κόψουμε ρόλο χαρτί σε μικρότερα κομμάτια, να τους δώσουμε σχήμα με τα δάχτυλά μας και να φτιάξουμε ένα μοτίβο εσωτερικά του αυγού μας (βλέπετε το αυγό στα αριστερά σας). Η κόλλα σιλικόνης είναι απαραίτητη σε όλη τη μέχρι τώρα διαδικασία.

Πάμε τώρα στη διακόσμηση με το χρωματιστό αλάτι. Ο ένας τρόπος είναι να βάλουμε αλάτι σε σακουλάκια ή σε ποτηράκια μιας χρήσης και να ρίξουμε μέσα τα χρώματα που μας αρέσουν. Ανακατεύουμε καλά ώστε το χρώμα να απλωθεί παντού και το απλώνουμε πάνω σε αλουμινόχαρτο να στεγνώσει. Έπειτα βάζουμε κόλλα στο αυγό μας και το παιδί με το χέρι ή το κουταλάκι του ρίχνει το αλάτι και διακοσμεί την κατασκευή του όπως του αρέσει.

Ο δεύτερος τρόπος είναι βάλουμε κόλλα απευθείας πάνω στο αυγό μας και να καλύψουμε αυτά τα σημεία με αλάτι. Δίνουμε λόγο χρόνο ώστε το αλάτι να κολλήσει και έπειτα με χρώματα λίγο αραιωμένα το παιδί ακουμπάει με το πινέλο του απαλά το αλάτι και εκείνο χρωματίζεται!

Καλή επιτυχία!

πασχαλινές δραστηριότητες

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδας

blog

pinterest & instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *